Att fördriva tiden på flygplatsen kan ibland vara en plåga. Inte med de här tipsen.
Passa på att skriva vykort och gör någon glad.
Sitt inte bara och vänta – gör något roligt av väntandet!
1 AV 3
Att fördriva tiden på flygplatsen kan ibland vara en plåga. Inte med de här tipsen.
Foto: Shutterstock
2 AV 3
Passa på att skriva vykort och gör någon glad.
Foto: Shutterstock
3 AV 3
Sitt inte bara och vänta – gör något roligt av väntandet!
Foto: Colourbox

11 roliga saker att göra när du väntar på flyget

Flyget är försenat och du har plötsligt massor av timmar att slå ihjäl på flygplatsen. Det var kanske inte vad du önskade dig – men passa på att ta vara på tiden för att ha kul. Det finns massor av saker att göra!

Här är listan med inspiration för att fördriva tiden.

1. Hitta konstiga souvenirer

Tävla med resesällskapet om vem som kan hitta den konstigaste souveniren på flygplatsen. Hitta på kriterier och bestäm er för vilket pris vinnaren får.

2. Spela mobilspel

Många flygplatser har numera laddningsstationer, där surfplattan och mobilen kan få lite ny energi. Placera dig vid en sån och spela lite spel. Utmana resesällskapet för att spela varannan gång och försök få så höga poäng som möjligt. Förhoppningsvis är du på en flygplats som erbjuder gratis wifi, så att du även kan passa på att surfa.

3. Prata med en främling

Försök få till ett trevligt samtal med någon du inte känner. Svårt att bryta isen? Fråga främlingen som sitter bredvid dig och väntar var hen ska resa någonstans. Därifrån har du massor av naturliga följdfrågor. Vem vet, kanske gör du inte bara tiden lite trevligar för dig själv, utan även för någon annan.

4. Gör ett eget flygplats-bingo

Rita en egen bingobricka. Möjliga saker som du ska hitta kan vara ett par som grälar, någon som sover med öppen mun, en resenär som har ett handbagage som är uppenbart för stort, en förälder som letar efter sitt barn, någon som tränger sig före i en kö... eller något helt annat. Antingen roar du dig själv med att hitta så mycket som möjligt på bingobrickan, eller så tävlar du med ditt resesällskap om att hitta allt så snabbt som möjligt.

5. Skriv en bucket list

Visst, i det här läget kanske du inte är som mest sugen på att resa igen eftersom du är trött, hungrig och bara vill sätta dig på det där planet för att flyga i väg. Men dröm dig bort och skriv en lista på resmål du skulle vilja åka till. Eller skriv en klassisk bucket list med alla saker du vill göra innan du dör.

6. Gå på upptäcktsfärd

Ta en promenad på flygplatsen och se hur långt du kommer. Ta tid och utmana dig själv att slå din egen tid en timme senare. Har du tur kan du upptäcka intressanta sevärdheter på vägen.

7. Unna dig

På flera flygplatser går det att få massage, manikyr, pedikyr eller få håret klippt. Har du flera timmar att slå ihjäl – passa på att unna dig själv en skön behandling eller fräscha upp håret till resan.

8. Utmana familjen

Skriv en lista på utmaningar, till exempel: prata med en främling, gör tio armhävningar mitt i gången, hitta så många människor med färgglada skor som möjligt eller något annat knäppt. Den i familjen som lyckas bäst med utmaningarna vinner och får välja plats på flygplanet.

9. Gå på shoppingrunda

Har du tur befinner du dig på en flygplats med många klädaffärer. Du behöver ju nödvändigtvis inte köpa något, men varför inte ta en runda och fönstershoppa eller prova kläder för att få inspiration till höstgarderoben?

10. Ha provsmakning

Köp en kaka, muffins eller smörgås på varje kafé du hittar och låt familjen provsmaka alla för att sedan utse en vinnare.

11. Skicka vykort

Det var förmodligen inte i går du skickade ett vykort. Men passa på nu! Köp ett antal vykort och skriv till nära och kära – eller kanske till personer du inte hört av på länge. Berätta om resan eller din otåliga tid på flygplatsen. Du kommer garanterat göra någon glad.