<p>Helvetets trädgård,&nbsp;Wang Saen Suk, i Bangkok, Thailand.<br></p>
1 av 7: <p>Helvetets trädgård,&nbsp;Wang Saen Suk, i Bangkok, Thailand.<br></p> Foto: Wikicommons/Qormyach
<p>Dinosaurierna i Cabazon, USA.</p>
2 av 7: <p>Dinosaurierna i Cabazon, USA.</p> Foto: Shutterstock
<p>Ramenmuseet i Osaka, Japan.</p>
3 av 7: <p>Ramenmuseet i Osaka, Japan.</p> Foto: OCTB Osaka
<p>En 17 meter lång languster hittas i Kingston, Australien.</p>
4 av 7: <p>En 17 meter lång languster hittas i Kingston, Australien.</p> Foto: Shutterstock
<p>De flesta föremålen på Fallosmuséet i Reykjavik kommer från isländska däggdjur. FOTO: <a target="_blank" href="https://www.flickr.com/photos/jasonparis/4795422443/in/photolist-8saB5w-8sayij-dRFJSB-c29C1b-c29DeQ-8s7wxB-8saByE-8s7w6X-8saBem-8saARS-8sayKh-8s7x26-8s7vGX-8iP48f-8iP23b-dRMhPY-8iKLhz-8iKN2i-8iP53d-8iKMyZ-8iP5rA-8iKM6r-8iKPmv-8iKNsT-dzMVxb-dRFLJr-6xQzeW">JasonParis/Flickr</a></p>
5 av 7: <p>De flesta föremålen på Fallosmuséet i Reykjavik kommer från isländska däggdjur. FOTO: <a target="_blank" href="https://www.flickr.com/photos/jasonparis/4795422443/in/photolist-8saB5w-8sayij-dRFJSB-c29C1b-c29DeQ-8s7wxB-8saByE-8s7w6X-8saBem-8saARS-8sayKh-8s7x26-8s7vGX-8iP48f-8iP23b-dRMhPY-8iKLhz-8iKN2i-8iP53d-8iKMyZ-8iP5rA-8iKM6r-8iKPmv-8iKNsT-dzMVxb-dRFLJr-6xQzeW">JasonParis/Flickr</a></p> Foto: JasonParis/Flickr
<p>Carhenge i Nebraska, USA. </p>
6 av 7: <p>Carhenge i Nebraska, USA. </p> Foto: Shutterstock
<p>I Bathurs, Sydafrika, står den här gigantiska ananasen.</p>
7 av 7: <p>I Bathurs, Sydafrika, står den här gigantiska ananasen.</p> Foto: Wikicommons/NJR ZA

10 turistattraktioner du inte trodde fanns

Ett Stonehenge gjort av bilar, ett reservat för trädgårdstomtar eller ett penismuseum. Låter det intressant?

Det är bara några av världens märkligaste turistattraktioner.

Pompeji, Eiffeltornet och Kinesiska muren är turistattraktioner alla känner till. Men det finns några ställen som är betydligt märkligare. Som ett museum över snabbnudlar till exempel. Så om du tröttnat på att besöka de gamla vanliga sevärdheterna som Påsköstatyerna eller Machu Picchu så har Allt om Resor några ställen som du kan ha som alternativ. Här är listan över ställen som är så märkliga att du inte tror det är sant.

Upp- och ner-huset i Fengjing, Kina

Om du känner för att bokstavligen slå klackarna i taket så är Upp- och ner-vända huset i Fengjings gamla stad söder om Shanghai, platsen för dig. Huset är en del av Kinesiska Folkmåleri-byn.

Även insidan är upp och ner, så du måste höja blicken för att kunna se möbleringen. Riktigt varför huset är upp och ner och varför det ligger just här, är lite svårt att förstå.

Helvetets trädgård i Bangkok, Thailand

Känner du dig nyfiken på hur ett buddistiskt helvete ser ut? Då är det till Wang Saen Suks Helvetesträdgård i Bangkok du ska bege dig. Här kan du i all obehaglig detaljrikedom uppleva vad som väntar elaka buddister efter döden.

Leta bara efter skylten “Welcome to Hell”.

Dinosaurierna i Cabazon, USA

Eftersom bara två dinosaurier här, är det inte direkt Jurassic World vi pratar om. Men om du är intresserad av hur en Tyrannosaurus Rex skulle ha upplevt Kalifornien, så är stället helt klart värt ett besök.

Nu är väl de två dinosaurierna inte helt vetenskapligt korrekta eftersom de byggdes av en skulptör och porträttmålare som ville locka besökare till hans vägkrog en bit utanför Palm Springs, men de är trots allt imponerande.

I anslutning till dinosaurierna finns nu mer ett kreationistmuseum där man får veta att det inte finns några som helst bevis för evolutionen. Och bara det kan vara värt ett besök om man vill få sig ett skratt.

Trädgårdstomtereservatet i Devon, England

Om du drömmer om att uppleva trädgårdstomtar i sin naturliga miljö, ska du inte missa detta fascinerade ställe. Här finns mer än 2 000 trädgårdstomtar utplacerade i en anlagd trädgårdsmiljö (här finns för övrigt också 250 olika sorter vilda blommor att beskåda).

Om man vill komma tomtarna riktigt nära så kan man låna toppluvor och fiskespön i entrén för att smälta in bättre.

Ramenmuséet i Osaka, Japan

1958 lyckades Momofuko Ando, efter flera års experimenterande, få fram de första förkokta snabbnudlarna åt sitt företag Cup Noodels. Sedan dess har de billiga nudlarna hållit studenter vid liv över hela världen och naturligtvis finns det ett museum till deras ära.

Här kan du få reda på allt, verkligen allt, om de förkokta ramennudlarna.

Den jättestora langustern i Kingston, Australien

Detta är ett måste för skaldjursälskare. För vem kan motstå en sjutton meter lång languster i stål och glasfiber?

Larry the Lobster, som den kallas i folkmun, byggdes för att dra folk till det lokala turistcentrat och den skaldjursrestaurang som ligger bredvid.

Fallosmuseet i Reykjavik.

Fallosmuséet i Reykjavik, Island

Lite bisarrt, kan man tycka, att ställa ut penisar i formalin, men det är just det Fallosmuséet i Reykjavik gör. Här hittar du 280 olika penisar från 93 olika arter, alla utställda i glasburkar.

Enligt uppgift har museet också penisar från isländska älvor och troll, men den uppgiften ska kanske tas med en nypa salt.

Läs mer om Fallosmuséet i Reykjavik här!

Carhenge i Nebraska, USA

Vad sägs om en kopia av Stonehenge, fast gjord av bilar? Fördelen är att vi, till skillnad från Stonehenge, vet vem som byggde monumentet och varför. Det är konstnären Jim Reinders som byggde verket 1987 som en hyllning till sin far, en hängiven Stonehengeenstusiast.

Måtten är trogna originalet, men i stället för stenblock är de Reinders variant gjort av gamla amerikanska bilar, som målats med grå sprejfärg.

Den gigantiska ananasen i Bathurs, Sydafrika

Det finns helt enkelt inget bättre ställe att se ut över den sydafrikanska ananasindustrins hjärta, än från toppen av denna dryga 15 meter höga ananas av glasfiber och stål.

Och när du tröttna på utsikten kan du se en film om områdets jordbrukshistoria eller köpa chutney och marmelad i turistshoppen på bottenvåningen.

Moder Shiptons försteningsgrotta i Yorkshire, England.

Moder Shipton var enligt folktron en häxa och siare på 1500-talet som föddes just i denna grotta. Här förutsade hon saker som skulle hända och passade på att förstena saker i grottans vattendrag. Saker som fortfarande hänger i grottan.

I dag vet man att det kalkrika vattnet kapslar in saker i kalk så, det verkar som om de vore förstenade.

 

Av: Krister Berntsson

 

LÄS OCKSÅ:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande