Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

10 saker att skippa i Paris och vad du bör göra i stället

Paris betraktas som en av världens mest romantiska städer och är ett kärt besöksmål för många svenskar. Men allt med staden är inte värt att lägga möda på.

Allt om Resor tipsar om vad du med gott samvete kan strunta i – och vad du ska göra i stället.

Glöm Mona Lisa, skippa restaurangerna med stjärnor i Guide Michelin och hoppa över Eiffeltornet.

 

ANNONS: Jämför och hitta billigaste hotellen i Paris som passar dig – prisgaranti på Momondo (EXTERN LÄNK)

ANNONS: Boka guidad rundtur i Louvren och andra sevärdheter i Paris innan resan – prisvärt, snabbt och smidigt på Get Your Guide (EXTERN LÄNK)

 

TEXT AV: Krister Berntsson

Eiffeltornet är en häftig byggnad – men upplevs bäst på håll

Foto: Figurniy Sergey

1 av 10

1. Åk inte upp i Eiffeltornet

Okej, Eiffeltornet är en av världens häftigaste byggnader. Och utsikten där uppifrån tar verkligen andan ur dig. Men det tycker också 6,5 miljoner andra turister varje år.
Det innebär att till hissarna är långa, vilket är illa om det regnar och ännu värre om det är soligt och varmt. Och det där med att undvika köerna för att ta trapporna kan du glömma om du inte är ett 22-årigt cykelbud ute efter en utmaning.

Upplev Eiffeltornet med mat

Ett betydligt mer civiliserat sätt att uppleva Eiffeltornet är att boka bord på Les Ombres som ligger på taket till Musée du Quai Branly. Här har du en fantastisk utsikt över tornet och hustaken runtom kring samtidigt som du kan inmundiga klassisk fransk mat. Utsikten är som allra bäst när skymningen lagt sig och livet känns lite som i filmen Moulin Rouge.

1 av 10