Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa resor i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Familjen Hammarberg badar på Flamenco Beach på ön Culebra i Puerto Rico.Familjen Hammarberg badar på Flamenco Beach på ön Culebra i Puerto Rico.Familjen Hammarberg badar på Flamenco Beach på ön Culebra i Puerto Rico.
Linda Lindorff har en populär blogg som ofta handlar om hennes resor.Linda Lindorff har en populär blogg som ofta handlar om hennes resor.Linda Lindorff har en populär blogg som ofta handlar om hennes resor.
Hotelltips och vackra bilder från Thailand på Thailand Living.Hotelltips och vackra bilder från Thailand på Thailand Living.Hotelltips och vackra bilder från Thailand på Thailand Living.
1 AV 3
Familjen Hammarberg badar på Flamenco Beach på ön Culebra i Puerto Rico.
Foto: Linda Hammarberg
2 AV 3
Linda Lindorff har en populär blogg som ofta handlar om hennes resor.
Foto: Sven Lindwall
3 AV 3
Hotelltips och vackra bilder från Thailand på Thailand Living.
Foto: Songquan Deng

10 härliga resebloggar du bara måste följa

Dröm dig bort, inspireras och få konkreta tips om nya, härliga platser! Vi har valt ut tio resbloggar som ger dig som läsare något extra, oavsett om du helst reser till länder långt borta eller nära.

JORDEN RUNT

Mary af Rövarhamn

Familjen Hammarberg startade sitt livs äventyr i augusti 2010, när de lämnade den svenska vardagen för att segla runt jorden.

Ombord från segelbåten "Mary af Rövarhamn" berättar de om allt de är med om. Barnen Lovis och Otto var fyra och två år när resan startade. Nu har åren gått och familjen är hemma igen. Men arkivet är förstås välfyllt efter den långa resan som har tagit familjen runt jorden via Kap Verde, Australien, Nya Zeeland, Sydafrika och Karibien.

Har flera gånger utsetts till Sveriges bästa resblogg.
Stil: Varje inlägg är som en egen berättelse.
Inläggen är ofta långa med ett målande språk.
Tema: Jorden runt, segling, äventyr.
www.symary.com

NEW YORK

Ett annat New York

Så mycket mer än times Square och Broadway! Här är bloggen som tar med läsarna till New yorks skönaste pärlor, de där platserna som saknas i de vanliga reseguiderna. Hitta till en gudomlig, mexikansk brunch, en ytterst välsorterad pastabutik, bästa ölbaren...

Bakom bloggen står den svenske Nybon daniel Svanberg som nu i vår också har gett ut sin fjärde bok med tema uSA; "ett annat Manhattan" (Karavan förlag).

"ett annat New york" finns även på Facebook med nästan 12 000 följare. detta har blivit ett populärt Nyforum där följarna även frågar och tipsar varandra om stan.

Stil: Initierat och informativt! tipsen känns genuint underbyggda, med ett extra plus för kartorna som följer med i inläggen.

Tema: New york.

www.ettannatnewyork.blogspot.se

SVERIGE

Campingfamiljen

Camping är ständigt populärt i Sverige, och en av familjerna som bloggar om sitt campingliv är Ekenstens från Vallda på Västkusten. De drar ut med husvagnen så fort tillfälle ges, och har besökt många platser under de år som bloggen funnits. Bland familjens favoriter finns allt ifrån 50-talscampingen Gräsmarksgården i de djupa Värmlandsskogarna till femstjärniga Apelviken i Varberg. Mamman i familjen, Ann-Charlotte, är också författare till en barnboksserie om "Tage på camping".

Stil: Jordnära och informativt. I blogginläggen om de olika campingplatserna får man veta allt ifrån hur själva uppställningsplatserna ser ut till standard på servicehus, läge och vad som mer finns.

Tema: Camping i Sverige.

www.campingfamiljen.blogspot.se

RESA MED BARN

Ensamma mammans värld

Fin blogg skriven av ensamstående mamman Maria som mer än gärna reser med sina barn. I sommar väntar en resa till Paris och Disneyland. Tidigare resor har gått till platser som Rom och Berlin, och familjen hittar även på mycket hemma i Sverige.

Stil: Långa inlägg med många bilder.

Tema: Resa med barn.

www.ensammamammansvarld.blogg.se

BELIN

Berlin Berlin 

Berlinbon Martin Eksten har under flera år bloggat om sin stad och allt det där som kan vara svårt att hitta till för den som inte känner stan väl. Bloggens stora fördel är att arkivet i högerspalten är uppdelat i tydliga kategorier som stadsdelar, mat & dryck och klubb-& nattliv. Funkar därför perfekt som "uppslagsverk" för den som är på väg på en resa till Berlin eller just har flyttat dit.

Stil: Informativa inlägg i guideboksstil.

Tema: Berlin.

www.10243berlin.blogspot.se

HELA VÄRLDEN

29 Grader

Reseälskaren, fotografen och surfaren Christine Ericson driver bloggen 29 Grader, vilken framför allt uppdateras när hon och maken Björn är på resande fot.

Och det är ofta. Paret har en förkärlek för Bali, där de har bott under ett år, och Costa Rica dit de också återvänt flera gånger. Att Christine och Björn är resvana genomsyrar bloggen, det slinker med många bra tips om packning, biljettbokning med mera.

Stil: Ambitiösa, inspirerande inlägg med många fina bilder.

Tema: Hela världen.

www.29grader.se

THAILAND

Thailand Living

Drömma sig bortinspiration från Charlotte Raboff som har rest regel bundet till Thailand sedan 1980-talet. Här ligger inte fokus på det personliga utan på hotelltips och vackra bilder. Bra och ren sajt där man enkelt kan ta sig från resmål till resmål, som Bangkok, Hua Hin, Phuket och andra semesterfavoriter. Thailand Living följs även av över 4 000 personer på Facebook.

Stil: Mycket tips och reklam, men också fina bilder och en skön känsla både i bloggen och Facebookversionen.

Tema: Thailand, hotelliv, bekvämt resande.

www.thailandliving.se

CYKELÄVENTYR

Life of Engberg

Livsnjutande och hälsointresserade paret Engbergs blogg fick en hel del uppmärksamhet när de drog på bröllopsresa på tandemcykel - från Norge till Sydafrika. Och Susanne och Rasmus har fortsatt att cykla, till exempel genom hela Taiwan. Bloggen innehåller ett bra arkiv inklusive kartor om man vill läsa och inspireras av deras tidigare resor.

Stil: Ambitiösa inlägg med många fina bilder.

Tema: Cykel och äventyr.

Blandade resmål.

www.lifeofengberg.com

BLANDANDE RESMÅL

Linda Lindorffs blogg

Ingen renodlad resblogg, men eftersom TV4-programledarens stora intresse är att resa så blir det förstås mycket sånt, uppblandat med inblickar i Lindas övriga liv med alltifrån tv-inspelningar till häng med familjen. Nyligen var hon på en tjejweekend till Palma på Mallorca, och bloggläsarna har också det senaste året fått hänga med till platser som Barcelona, franska Champagne och Dubai.

Stil: Korta texter och många bilder. En hel del shopping!

Tema: Personligt. Olika resmål.

www.lindalindorff.blogg.tv4.se

HUSBIL & BLANDADE RESMÅL

Freedomtravel

Omtyckt, personlig blogg skriven av Stockholmsparet Helena och Peter som bor i en husbåt och äger husbilen Freedom. Flera tusen läsare följer varje vecka paret i deras vardag och när de drar iväg på resor. Roligast är att läsa just reserapporteringarna, som bland annat finns från Marocko och Filippinerna, och en långresa genom Europa.

Längre fram i år väntar en långresa i Europa med husbilen.

Stil: Personliga inlägg. Tips med länkar från platser som besöks.

Tema: Husbilsliv. Blandade resor.

www.freedomtravel.se