Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

10 fantastiska platser i Italien

Italien är favoriten för Bo Hagström, 68.

Passionen för Italien och dess matkultur går inte att ta miste på när författaren och programledaren berättar om sina resor till landet.

Här är hans tio främsta italienska smultronställen.

Canazei och Val di Fiemme.

1 av 10

1. Vandra i Dolomiterna

Många känner till italienska Alperna för dess skidorter på vintern, men det är ju helt sagolikt vackert på sommaren. Att vandra i bergen känns om en lite förbisedd grej som börjar komma alltmer. Här tipsar Bo om Moena i Dolomiterna.

Och har man gått en mil om dagen i en vecka så mår man bra och då kan man också unna sig att äta rejält! Moena är centralorten i Val di Fassa, dalgången mellan Canazei och Val di Fiemme. Ät säsongens grönsaker och svamp på de enkla fäbodrestaurangerna.
Dolomiterna är en del av Alperna i nordöstra Italien. Området ligger strax norr om Venedig och sträcker sig upp mot gränsen till Österrike.
Dolomiterna, med spektakulära bergstoppar, är resterna av ett korallrev som fanns i ett hav här för 250 miljoner år sedan.


BO HAGSTRÖMS ITALIEN

I Italien letar sig Bo Hagström gärna ut till de mindre orterna på landsbygden. Där finns ingen massturism, som i städerna. Han njuter av maten på de lokala restaurangerna, bekantar sig med lokalborna och handlar gärna med sig godsaker hem från gårdsbutiker och torghandel. Hans passion för den italienska maten är välkänd, inte minst genom tv-serien "Solens mat" i SVT.


Kanalerna i Venedig och Colosseum i Rom. Det är den gängse bilden av Italien. Men detta land är mycket mer än så. Italien är enormt varierat. Det börjar i snötäckta Alperna och slutar i apelsinernas Sicilien. Det finns massor av fina ställen i Italien.
Den fantastiska naturen är bara en av många ingredienser i turistlandet Italien. Andra är sol och bad, Europas kanske bästa mat, fantastiska vyer, mängder av kulturskatter och - massor av smultronställen. Inte minst kulinariska.


Läs vidare i guiden till Bos tio bästa ställen i Italien. Ställen som är mycket värda att besöka och dit turistströmmarna inte går. Alla platserna ligger lite vid sidan av allfartsvägarna. Spektakulära Gargano-halvön, natursköna Certaldo, gränsöverskridande Dronero och genuina Accettura.

1 av 10