ANNONS
X
EXPRESSEN.SE

10-åring fick omöjligt bord på superkrogen

Publicerad 27 jun 2016 08.30
<span>Jiro Ono och Clark – ett möte som borde varit omöjligt.</span>

Jiro Ono och Clark – ett möte som borde varit omöjligt.

1/3

Foto: Facebook

<span>Krogen är känd över hela världen för sin fantastiska sushi.</span>

Krogen är känd över hela världen för sin fantastiska sushi.

2/3

Foto: Instagram

Familjen såg en filmdokumentär om Tokyokrogen Sukiyabashi Jiro och dess perfektionistiske chefskock.

Familjen såg en filmdokumentär om Tokyokrogen Sukiyabashi Jiro och dess perfektionistiske chefskock.

3/3

Foto: Instagram

Det är nästan omöjligt att få bord på den världsberömda sushikrogen i Tokyo med tre Michelinstjärnor.

Men här är matfantasten som lyckades:

Clark, tio år.

Den amerikanska familjen Sandaluk har ett stort gemensamt intresse: mat. Och inte vilken mat som helst, utan framför allt den som serveras på världens bästa krogar.

Pappa Mike arbetar för ett internationellt oljeföretag vilket gjort att familjen fått se större delen av världen och bland annat bott i såväl Kanada som i Qatar och Nederländerna. Det myckna resandet har förstås gett familjen många bra tillfällen att utforska sitt matintresse via besök på spännande restauranger.

Den har testat hummus i Israel, köttbullar i Sverige och besökt krogen som hålls för världens bästa, berömda Noma i Köpenhamn.

Reste till Tokyo

När familjen för några år sedan såg en filmdokumentär om Tokyokrogen Sukiyabashi Jiro och dess perfektionistiske chefskock Jiro Ono hamnade ett besök på sushirestaurangen högt på önskelistan.

Inför Tokyoresan nyligen uppstod frågan hur man fick bord på krogen. Lösningen var att ta in på ett av Tokyos lyxhotell som erbjöd hjälp med bordsbokning på Sukiyabashi Jiro.

Nästa problem: lyxkrogar i Japan är kända för att inte välkomna barn som kunder.

Familjen beslöt sig att chansa men i dörren blev sonen Clark motad av vakten och senare även av den tillkallade chefskocken.

Fick bok av Jiro Ono

Det var först sedan föräldrarna hållit en lång utläggning för kocken om sonens matintresse och hans kännedom om Onos krog som kocken backade och släppte in sällskapet.

Clarks mamma Colleen säger till travelandleisure.com att hon föll i gråt:

– Det var som att vinna lotteriet.

Clarks eget svar var att glupskt äta sig igenom hela 20-rättersmåltiden.

Efteråt ska mästerkocken Ono ha berömt Clarks mage och tackat honom med en signerad kokbok.

Källa: travelandleisure.com

 

LÄS OCKSÅ:

Annons

ELISABETH MONTGOMERY