10 annorlunda skäl att boka resa till Kroatien

King's Landing från Game of Thrones hittar du i Dubrovnik.

Foto: Daniel Pavlinovic

1 av 4: King's Landing från Game of Thrones hittar du i Dubrovnik.

Ett skäl så gott som något att besöka Kroatien...

2 av 4: Ett skäl så gott som något att besöka Kroatien...

Kroatien blir allt populärare som semestermål. Här finns en fantastisk övärld, ett kristallklart hav, magiska stränder, vackra städer och en rik historia.

Foto: lowcostholidays

3 av 4: Kroatien blir allt populärare som semestermål. Här finns en fantastisk övärld, ett kristallklart hav, magiska stränder, vackra städer och en rik historia.

Om du mot all förmodan skulle behöva fler anledningar att besöka detta härliga resmål listar vi här 10 skäl av det mer udda slaget.

Foto: Lowcostholidays

4 av 4: Om du mot all förmodan skulle behöva fler anledningar att besöka detta härliga resmål listar vi här 10 skäl av det mer udda slaget.

Kroatien blir allt populärare som semestermål. Här finns en fantastisk övärld, ett kristallklart hav, magiska stränder, vackra städer och en rik historia. Om du mot all förmodan skulle behöva fler anledningar att besöka detta härliga resmål listar vi här 10 skäl av det mer udda slaget.

Andra har också läst

Bakom listan står lowcostholidays.se. Till de mer annorlunda anledningarna märks inspelningsplatser ur Game of Thrones, världens minsta stad och slipsens ursprung.

1. King’s Landing ligger i Kroatien

Följer du tv-serien Game of Thrones? Då kan du fördjupa dig i dess värld med en resa till Dubrovnik; här utspelar sig flera av seriens scener, bland annat King’s Landing.

2. Det dräller av UNESCO-platser

Från Dubrovniks murar till palatset i Split, nationalparken i Plitvice och St James Katedral i Sibenik; Kroatien är ett land rikt på kultur och historia.

3. Alfred Hitchcocks favoritsolnedgång

Solnedgångarna i Zadar är världskända efter att stjärnregissören döpte dem till ”världens vackraste”.

4. Slipsen uppfanns i Kroatien

Kroatien är slipsens officiella hemland och därmed ett perfekt resmål för slipsentusiaster.

5. Här finns fantastiska romerska ruiner

Kroatien har en rad fängslande romerska ruiner, men mest häpnadsväckande är nog amfiteatern i Pula, erkänd som världens sjätte största kvarvarande romerska amfiteater.

6. Inspireras av Marco Polo

Tillfredsställ din inre upptäckare - Marco Polo föddes nämligen på ön Korcula.

7. Dalmatinerhunden härstammar härifrån

Det är inte en tillfällighet att Kroatiens idylliska kust delar namn med en av världens mest kända hundraser. Dalmatinerhunden härstammar från Dalmatienkusten, även fast större delen av hundrasens uppfödning skedde i Storbritannien.

8. Du kan besöka världens minsta stad

Bland alla storslagna landmärken och fantastiska kuster, så kanske lilla orten Hum skapar mest nyfikenhet bland semesterfirare. Med ett invånarantal som sträcker sig mellan 17 och 23, så är Hum officiellt världens minsta stad.

9. Reflektera över kraschade förhållanden

Har du precis gjort slut med din partner? Varför inte besöka ”The Museum of Broken Relationships” I Zagreb, kanske ett av världens mest annorlunda teman för ett museum?

10. Edens lustgård finns i Plitvice?

Himmelska fantasier blir kanske inte bättre än bildsköna nationalparken i Plitvice. Med sina kristallklara sjöar och vattenfall är detta Kroatiens motsvarighet till Edens lustgård.

 

LÄS OCKSÅ:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Dröm dig bort med Allt om Resor! Se erbjudande