Marie Fredriksson och Per Gessle var stolta över sina kungamedaljer.
Marie Fredriksson och Per Gessle var stolta över sina kungamedaljer.

Marie Fredriksson fick kungens medalj

Publicerad
Uppdaterad
En publicering i rapporteringen om Marie Fredriksson anmäldes till Allmänhetens Pressombudsman och klandrades 2003 09 16 av Pressens Opinionsnämnd (exp nr 72/2003).
Ovanstående publicering finns ej i nätupplagan. Däremot fanns tidigare i denna artikel uppgifter av motsvarande karaktär. Dessa uppgifter har därför tagits bort.
Fällningen i sin helhet finns här.

Marie Fredriksson tar emot medaljen


Sångerskan Marie Fredriksson, 44, tog i dag emot en medalj av kungen.
Tillsammans med Roxettekollegan Per Gessle deltog hon under eftermiddagen i en ceremoni på slottet.


Trots sin svåra sjukdom var Marie Fredriksson själv på plats för att ta emot Konungens medalj. Hon och Roxettekollegan Per Gessle belönades för sina insatser både i Sverige och utomlands.
- Det känns skönt att hon orkade ta sig dit, att hon mår så pass bra i alla fall, säger hennes bror Sven Arne Fredriksson.

Tung behandling
Sångerskans tillstånd är redan mycket dåligt. Under hösten och vintern har hon genomgått tunga behandlingar med strålning och cellgifter, enligt Expressens källor.
- Men efter omständigheterna mår hon bra, säger stjärnans manager Marie Dimberg.

Umgås med familjen
Sångerskans bror har sen hjärntumören upptäcktes hållit tät kontakt med sin syster. Sen sångerskan i september fick beskedet att hon led av en hjärntumör har hon hållit sig undan offentligheten. I|stället har hon valt att tillbringa sin tid med familjen.
– Man får omvärdera allt när nåt sånt här händer, nu tar vi vara på tiden på ett annat sätt än vi gjorde tidigare, säger Sven Arne Fredriksson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida