Ola Lindholm misstänks haft droger i kroppen, uppger en källa för Expressen. Foto: Olle Sporrong
Ola Lindholm misstänks haft droger i kroppen, uppger en källa för Expressen. Foto: Olle Sporrong

Barnprogramledaren Ola Lindholm misstänkt för narkotikabrott

Publicerad
Uppdaterad
Publiceringen anmäldes till Allmänhetens Pressombudsman och klandrades 2011 11 29 av Pressens Opinionsnämnd (exp nr 108/2011).
Fällningen i sin helhet finns här.




Den folkkäre barnprogramledaren och chefredaktören Ola Lindholm, 40, är misstänkt för narkotikabrott.
I samband med fotbollsmatchen mellan AIK och Mjällby i söndags fick Lindholm följa med för en kropssbesiktning, uppger källor för Expressen.
- Han är misstänkt för att ha haft droger i kroppen, säger en källa.

Klockan 15.35 i söndags eftermiddag, under den allsvenska matchen mellan AIK och Mjällby på Råsunda, togs Ola Lindholm med av poliser för en så kallad kroppsbesiktning.
Poliserna som bevakade matchen hade uppfattat att programledaren såg ut att vara påverkad av droger.

Källa: Såg påverkade ut

Barnprogramledarens urinprov har skickats in till Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL. Det kan nu ta upp till två veckor innan det definitiva analyssvaret kommer.
- Det var 15- 16 personer som medtogs av polisen för kroppsbesiktning i samband med matchen både inne på arenan och utanför. De såg helt enkelt påverkade ut, säger en källa med insyn.

Misstänks för ringa narkotikbrott

De misstänks alla nu för ringa narkotikabrott.
Lindholm har lett en rad familjeprogram och tv-succéer i SVT genom åren som bland annat "Wild kids", "Melodifestivalen" och "Söndagsöppet". Han är också ledamot i styrelsen för BRIS, Barnens rätt i samhället.
När Expressen under måndagen träffade Ola Lindholm ville han inte kommentera misstankarna.
- Nej. Jag kan inte prata med dig.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida