Foto: Christine Olsson/Tt
 Foto: Christine Olsson/Tt
Foto: Christine Olsson/Tt
 Foto: Christine Olsson/Tt

Öhling Norberg vann - krossade motståndet

Publicerad

Victor Öhling Norberg är tillbaka som en vinnare.

I finalen av den andra dagens världscuptävlande skicross i Idre var "Vön" fullständigt överlägsen.

Sandra Näslund kom tvåa i damernas final.

Victor Öhling Norberg var en av tre svenskar som klarade kvalet i söndagens tävling. Viktor Andersson och Michael Forslund försvann i åttondelsfinalen. Öhling Norberg var revanschsugen efter femteplatsen i lördagens tävling och såg stabil ut i varje heat.

I finalen var svensken snabbast i starten och väl i den positionen släppte han ingen förbi sig.

"Vön" har haft problem med skador och sjukdomar under säsongen, men tycks nu ha hittat formen igen. Söndagens seger var hans sjunde i världscupen.

Sandra Näslund tvåa efter kanadensiska Thompson

Sandra Näslund jagar fortfarande sin första seger i världscupen. Den kommer allt närmare, hon var trea i lördags och på söndagen blev hon tvåa, bara slagen av kanadensiskan Marielle Thompson.

För Anna Holmlund – som dominerat under säsongen och som vann lördagens tävling i Idre – tog det roliga slut i semifinalen, där hon körde ur. Anna fick nöja sig med den lilla finalen, som hon ledde från start till mål och blev därmed totalt femma. Anna Holmlund har fortsatt en stor ledning i världscupsammandraget.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida