Hanna Öberg
Hanna Öberg
Anna Magnusson Foto: Christine Olsson/Tt
Anna Magnusson Foto: Christine Olsson/Tt

Öberg tog JVM-guld – två svenskor på pallen

Publicerad

Svenskt skidskytte har fått en efterlängtad framgång.

Hanna Öberg tog ett sensationellt guld i sprint på JVM i Rumänien efter ett sekunddrama.

Dessutom tog Anna Magnusson hem bronset.

– Det här känns helt fantastiskt, jag är så stolt över de här tjejerna, säger Tobias Torgersen, tränare för juniorlandslaget i ett pressmeddelande.

Piteåtjejen Hanna Öberg sköt felfritt i sprinten över 7,5 kilometer. Favoriten Lena Haecki, som redan etablerat sig världscupen under vintern, sköt två bom men åkte snabbt i spåren.

Det hela slutade med ett sekunddrama där Öberg tog hem guldet före schweiziskan Haecki – med 0,6 sekunders marginal.

Ytterligare 12 sekunder efter tog Anna Magnusson bronset med endast en bom.

Felicia Lindqvist gjorde en ny, stark insats och slutade som 22:a tätt följd av Sofia Myhr på 24:e plats.

Det är det första svenska internationella mästerskapsguldet sedan Helena Ekholm tog VM-guld 2011.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida