Tone Petersen i intervjun efter matchen. Foto: TV12
Tone Petersen i intervjun efter matchen. Foto: TV12

Vinnaren i V75-2 bjöd på känslofyllda tårar

Publicerad

V75, travets elitserie, väcker alltid känslor.

Så även i dag – då tränaren Tone Petersen bjöd på glädjetårar när hennes Myr Faksen vann V75-2.

– Fantastiskt, jag är jätteglad, stammade Petersen fram mellan tårarna innan hon sprang i väg mot vinnarcirkeln.

V75-2 skulle på förhand bli en duell mellan superstjärnan Tekno Odin och den på spår ett perfekt placerade Sjö Odin.

Nyss nämnda Sjö Odin tog också ledninge och Tekno Odin kördes tidigt offensivt – men bakom dessa lurade en tredje utmanare.

Myr Faksen smög nämligen med hela vägen och när upploppet nalkades hade den norska hästen bäst fart.

Glädjetårar i tv

Tränaren Tone Petersen var mäkta glad efter segern, och i intervjun med TV12:s Matteus Lillieborg kunde hon inte hålla tårarna tillbaka.

– Fantastiskt, jag är jätteglad, utbrast hon innan hon hastigt avbröt intervjun på grund av tårarna.

I stället klättrade Petersen igenom staketet för att möta upp upp hästen och kusken Krister Söderholm, och i stilla takt defilera mot vinnarcirkeln.

Flera skrällar på V75

Men V75-2 var inte den enda avdelningen som bjöd på skräll. När V75, efter de tekniska problemen, väl kom igång så chockade Wariner spelarna i V75-1 till ynka 5 %, och i V75-5 vann Roger America efter en häftig upploppsduell mot Benji Dana.

Gulddivisionen vanns av On Hold, som äntligen fick det att flyta i högsta klassen och slog Ed You från spets.

 

För senaste nytt i ditt dagliga flöde – följ SportExpressens travavdelning på Facebook och Twitter. Där får du de hetaste nyheterna, snackisarna, krönikorna, speltips och all övrig information för att hänga med i trav-Sverige.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag