Tusenlappen: Här finns sparade krafter

Publicerad

Travexperten och Åbyprofilen Sören Englund fick den 18 oktober 1997 i uppdrag att förvalta en tusenlapp på travspel. Han håller fortfarande på.

Här är veckans första spel, lördag vecka 4, 2016:

200 kronor vinnare

5 Ponce de Leon

Bergsåker lopp 9 (V75-5)

I kassan före veckans spel: 821 kronor

SENASTE SPELET

Rapide du Pommeau fick en blytung resa och orkade ej ända fram. Banan var svårsprungen men lika för alla. Bara inse att spelet inte gav något tillbaka.

* * *

VECKANS SPEL

Oskar J Andersson är en flink ung man. Han ska försöka sätta femårige Ponce de Leon i spets tidigt och lyckas taktiken är vinstchansen god. I senaste starten satt hästen fast efter alla konstens regler och nu finns dessa extra krafter att utnyttja. Farten ska också räcka fint om allt går hans väg.

Jag kan bara hoppas på lite flyt då jag nu lyckats hamna under gränsen (läs 1000 kronor) där jag en gång började.

 

Av Sören Englund

sport@expressen.se

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag