Zlatan jagar seger i skytteligan

Publicerad
Uppdaterad
Inför åttondelsfinalerna i Champions League delar Zlatan Ibrahimovic ledningen i skytteligan med Christiano Ronaldo.
Men Zlatan siktar i första hand på att ta hem hela turneringen.
- Jag kommer göra allt för att vinna, säger Zlatan.
Zlatan Ibrahimovic kan åka till EM-slutspelet i sommar med tre tunga titlar och som vinnare av två skytteligor.
Fakta så här långt:
° Zlatan Ibrahimovic och hans Inter leder serie A överlägset – elva poäng före Roma – och det är raka spåret mot Lo Scudetto.
° Klubben är i semifinal i italienska cupen och möter Lazio senare i vår.
° Med fem mål delar "Ibra" ledningen i Champions leagues skytteliga med Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo.
° Med 14 mål är han ett efter David Trezeguet i Juventus i serie A:s skytteliga.
På tisdagskvällen kan han och Inter dessutom ta ett stort kliv mot kvartsfinal i Champions league och hålla drömmen vid liv. Fjolårsfinalisten Liverpool väntar på bortaplan i det första av två möten i åttondelsfinalen.
- Anfield? Jag gillar att ha publiken så nära, det blir bättre tryck och det gör det mer stimulerande och roligare. Det kommer att bli en vacker match. Liverpool har ett starkt lag, men om du vill vinna Champions league så måste du slå alla, sade Ibrahimovic efter lottningen i december.

"Göra allt för att vinna"

Det finns inget han önskar så hett som att vinna den europeiska klubbfotbollens mest prestigefyllda pokal.
- Jag känner att jag saknar en Champions league-titel. Jag vet att hela klubben delar den målsättningen och kommer att göra allt för att vinna, sade han nyligen.
Med ligatiteln så gott som säkrad har Champions league högsta prioritet. Det är 43 år sedan Inter senast och för andra gången vann Europacupen för mästarlag. Semifinalen 2003 är största framgången hittills i Champions league.
För att både nationellt och internationellt nå samma höga anseende som Milan och Juventus krävs det en seger i turneringen. Zlatan Ibrahimovic har en nyckelroll och för att spara honom vilade Mancini honom i lördagens ligamatch mot Livorno. Ibrahimovics bidrag hittills i Champions league är påtagligt med fem mål på fem matcher.

Fem matcher, fem mål

Minns ni?
2 oktober: 1–0 mot PSV Eindhoven.
Zlatan Ibrahimovic slår in en straff, hans första mål i Champions league sedan december 2005.
2 oktober: 2–0 mot PSV.
Lobbnickar in Figos inlägg. Det ser mest ut som han försöker hitta en medspelare, men bollen smiter in vid målvaktens bortre stolpe.
7 oktober: 1–2 mot CSKA Moskva.
Ryssarna leder sensationellt på San Siro med 2–0 när Ibrahimovic reducerar.
7 oktober: 4–2 mot CSKA Moskva.
Bollmottagning, vänder bort en försvarare och drar till – upp i nättaket. Ett av hans vackraste mål förra året.
27 november: 2–0 mot Fenerbahce.
Tar emot ett inlägg, avvaktar, veteranen Roberto Carlos vågar inte stöta och närmast stillastående prickar Ibrahimovic in bollen i krysset.
Expressen.se/TT

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag