Sämre pokerspelare spåras på nätet

Publicerad
Uppdaterad
Att sämre spelare förlorar mot bättre är grundläggande i poker. Men nu introduceras en ny internetfunktion - avsedd att spåra "fiskarna". Amatörernas konton kan rensas på pengar. Medan proffsspelarna skor sig på deras bekostnad.
Många pokerspelare gör allt för att hitta sämre motståndare online - så kallade "fiskar". Nu behöver de inte leta längre. Genom en ny sökfunktion kallad "Fish alarms" håller datorn själv reda på när fiskarna loggat in. Och tipsar dig via ett enkelt sms. Programmeraren Lukas Gratte är den som uppfunnit metoden. Och han är övertygad om en succé. - Det finns de som ägnar massor av tid åt att vänta på att deras favoritmotståndare ska dyka upp online. Nu kan de göra något annat under tiden, och logga in så fort som de vet att fiskarna spelar.

"Klart man vill spela mot sämre"

Allt man behöver göra är att registrera sitt mobilnummer - och användarnamnen på de spelare man anser är sämre. När någon av dessa loggar in känner systemet av det. Och larmar genom mobilen om vilken sajt de befinner sig på. - Det är ju klart att man helst vill spela mot dem som är sämre. Jag har till och med hört om några som funderat på att anställa en person som ska hålla koll på de sämre spelarna åt dem, men nu slipper de det, säger Lukas Gratte. Men är det verkligen rätt att utsätta de sämre spelarna för det här? - Visst kan man säga att det är taskigt, men de man själv anser är sämre behöver ju inte vara det. Pokerspelarna är ju inte alltid så vetenskapliga av sig. I nuläget går spårfunktionen bara att använda inom B2B-nätverket, men planen är att lansera idén på bred front. - Ännu så länge har jag bara testat det bland kompisar, det är inget jag tagit betalt för. I förlängningen hoppas jag att pokerbolagen ska betala, inte spelarna. Det här får ju folk att spela mer poker, så jag förutsätter att pokerbolagen kan täcka den utgiften, säger Lukas.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag