Foto: Huber Martina
 Foto: Huber Martina

"Känns lite töntigt"

Publicerad
Uppdaterad
Lagen tvingar SM-tävlingarna - utomlands.
Något som upprör de svenska stjärnorna.
- Det är inte annat än ren bullshit, säger Jonas "Nebuchad" Danielsson.
På grund av reglerna i Sverige håller Pokerförbundet sitt SM i Estland huvudstad Tallinn, något som upprör de svenska stjärnorna.
- Det är självklart tråkigt att de inte kan hålla ett svenskt mästerskap i Sverige och det är inte annat än ren bullshit. Förhoppningsvis så kan vi ha ett i Sverige i framtiden nu när de åtalade i "Grebbestadsrättegången" blev friade på sätt och vis, säger Jonas "Nebuchad" Danielsson.

"Känns lite töntigt"

Han får medhåll av PokerStarsstjärnan William Thorson, som är en av de största stjärnorna på plats.
- Det känns lite "töntigt" faktiskt. Men samtidigt så har Sverige regler som gör att det måsta vara så här. Dessutom tillhör inte Tallinn mina favoritstäder, men ingen mening att gnälla, bättre att göra det bästa av situationen, och hoppas att det istället blir ett bättre upplägg på SM till framtiden, säger han.
Flera stjärnor har tackat nej till turneringen på grund av att de inte orkat resa till Estland.
Bland dessa finns WSOP-specialisten Stefan Mattsson och Sven Ragnar Åström och Martin Jacobson, som tog en historisk dubbel i WPT Venedig.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag