Foto: MASTROC
 Foto: MASTROC

”Det var större än jag trodde att vinna SM”

Publicerad

Han hade aldrig spelat fixed limit inför fjolårets SM i spelformen.

Men trots det gick Tomas Viberg och vann eventet.

I kväll hoppas han kunna försvara sin titel.

– Det var större än jag trodde att vinna en SM-titel, säger Viberg.

Fixed limit hör inte direkt till den vanligaste spelformen av texas nuförtiden. Annat var det för tio år sedan då det i princip bara gick att spela fixed limit på Sveriges kasinon.

Men kan man texas så kan man spela fixed limit också – fråga bara fjolårets SM-vinnare Tomas Viberg som registrerade sig för turneringen trots att inte spelat fixed limit tidigare.

– Jag hade aldrig spelat det, men det gick ju bra ändå, säger Viberg i en intervju med Rikard Åberg i Pokerstudion.

Han hade dock en bra strategi.

– I början var jag tight. Spelade inte alls många händer. Sen mot slutet när blindsen blev höga kunde man bomba på lite mer, säger Viberg som går under aliaset ”ManBearPig” på Svenska Spel.

– Det var större än jag trodde att vinna en SM-titel. Det blev en del intervjuer, säger Viberg.

I kväll har han chansen igen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag