ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Sofia Arvidsson får inte någon OS-biljett

ANNONS:

Den svenska OS-truppen växte på torsdagen med fyra namn. Bland andra fick tennisparet Robert Lindstedt/Johan Brunström klartecken.

Därmed blev det definitivt tummen ner för Sofia Arvidsson.

– Att inte skicka henne till London är ett dubbelfel av SOK, säger Tennisförbundets sportchef Johan Sjögren.

Det finns paralleller mellan Sofia Arvidsson och Matilda Ekholm. Båda är kvalificerade via internationella tennis- respektive bordtennisförbunden. Men båda har fått nobben av Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) med motiveringen att de inte klarar kraven på att kunna konkurrera om åttondeplatser i OS.

Bordtennisförbundet har inlett en juridisk process mot SOK. Tennisförbundet visar sin ilska på sin hemsida.

"Dödar framtidstron"

Sportchefen Johan Sjögren menar att SOK:s krav att en aktiv ska kunna konkurrera om en åttondeplats i OS måste ändras.

– Det kan inte vara riktigt att SOK menar att bara de åtta främsta atleterna i respektive idrottsgren tävlar i OS. Det finns en risk att de dödar framtidstron för våra yngre när de inte ens får se landets bästa idrottsutövare i ett olympiskt spel, säger Johan Sjögren på förbundets hemsida.

Om inte dubbelparet Lindstedt/Brunström fått OS-klartecken så kanske Arvidsson hade fått chansen trots allt. SOK har en regel som säger att en aktiv som kvalificerat sig enligt de internationella kraven kan tas ut av SOK om idrotten i fråga inte är representerad i OS. Med dubbelparet uttaget försvann den möjligheten.

Inte uppnått kriterierna

– Det är inget som säger att det är så i det här fallet, säger SOK-ordföranden Stefan Lindberg till TT.

– Sofia Arvidsson har inte uppnått de kriterier vi har. De är bestämda av idrottsförbunden på vårt årsmöte och vi följer dem.

Vid SOK:s årsmöte 2009 hade Friidrottsförbundet ett förslag om att aktiva som klarat internationella kvalgränser skulle få åka till olympiska spel. Det röstades ner av förbunden.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: