ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Niklas Larsson/Bildbyrån
Foto: Niklas Larsson/Bildbyrån

Svenska stafettlaget kan bli petat från OS

ANNONS:
SÅ SÄGER EXPERTERNA

MAGDALENA FORSBERG,

EXPERTKOMMENTATOR SVT:

Om det i fortsättningen ser ut som det gjorde i dag (läs: i går), har de inget där att göra. Visst kan det hända saker och åkare ta kliv framåt, men just nu har jag svårt att se att det ska hända på den korta tid som är kvar.

-

KALLE GRENEMARK,

EXPERTKOMMENTATOR SVT:

Det ser ju inte så jäkla ljust ut och det kommer att bli tufft. Samtidigt kan man inte lägga sig ner och dö. Frågan är vilka man ska ha på de kvinnliga sträckorna. Jenny Jonsson åker för långsamt och bör bytas ut mot Anna-Karin Strömstedt.

Visa merVisa mindre
Läs mer

NOVE MESTO. Räkna inte med ett svenskt mixed- stafettlag i OS nästa år.

Sveriges olympiska kommitté, SOK, kräver att laget ska kunna konkurrera om en sjätteplats - i går i VM-premiären slutade svenskarna först på 14:e plats.

– Just nu är de alldeles för långt bakom för att det ska bli aktuellt att de kommer med, säger Björn Folin, presschef på SOK.

Efter den miserabla svenska insatsen i gårdagens mixedstafett, var förbundskapten Staffan Eklund rejält besviken.

En besvikelse som framför allt riktade sig mot de kvinnliga åkarna Elisabeth Högberg och Jenny Jonsson.

– Både Jenny och Elisabeth körde långsamt. När jag visuellt bedömer hur tjejerna ser ut i spåret är de inte i det slag jag hade trott de skulle vara åkmässigt, säger Eklund.

Efter Högbergs förstasträcka, där hon var en minut och 14 sekunder bakom ledaren efter strul på skjutvallen, utökades avståndet med ytterligare en minut när Jonsson växlade - trots felfritt skytte.

"Det här var inte kul"

Ett avstånd som var alldeles för stort för att Björn Ferry och Fredrik Lindström skulle kunna göra något på slutsträckorna. I mål var Sverige på 14:e plats, nästan tre minuter efter segrande Norge.

– Skit, det här var inte kul. Jag hade trott att tjejerna skulle kunna göra 30 sekunder bättre på varje runda. Det enda som är trösten i eländet är att tyskarna inte var mycket bättre, konstaterar Eklund.

Nu återstår bara ett mixedstafettlopp före OS - i världscuppremiären i Östersund i december.

"Knyta näven"

SOK kräver att Sverige ska kunna vara med och slåss om en sjätteplats.

Annars blir det inget mixedstafettlag i Sotji.

– Jag har svårt att se att det ska hända med tanke på den korta tid som är kvar och att det bara är ett lopp till. Just nu är de alldeles för långt bakom för att det ska bli aktuellt att de kommer med.

De måste definitivt förbättra sig, konstaterar Björn Folin, presschef på SOK.

Jenny Jonsson:

– Det enda vi kan göra är att knyta näven i byxfickan och se till att höja oss ett snäpp. Vi vill verkligen till Sotji och tänker inte ge upp. Grabbarna är väldigt stabila i toppen. Vi damer får försöka bli bättre.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: