Foto: Henrik Montgomery / Tt
 Foto: Henrik Montgomery / Tt

Svensk bil utsatt för norska trions spratt

Publicerad

Norska skidskyttetrion Emil Hegle Svendsen, Tarjej Bø och Johannes Thingsnes Bø har varnats efter en blöt kväll i samband med en världscupstävling.

Profilerna gick bland annat runt och saboterade de rivaliserande landslagens fordon.

– Någon hade släppt ur luften i däcken på bussen som vi transporterade oss upp till stadion med, säger Kent Norell, vallachef på svenska skidskytteförbundet, till SportExpressen.se.

Det var norska Dagbladet som avslöjade att Emil Hegle Svendsen, Tarjej Bø och Johannes Thingsnes Bø fått en officiell reprimand från det norska skidskytteförbundet.

I ett mejl från sportchefen Per Arne Botnan anklagas trion för att ha druckit alkohol och badat i en sjö den 6 mars, samma dag som sprinttävlingarna under världscupshelgen i slovenska Pokljuka.

Svendsen och gänget sades också ha vandaliserat bilar som tillhörde andra skidskyttelandslag genom att tappa ut luften ur däcken.

"Ett practical joke"

Och vallachefen Kent Norell bekräftar att svenska landslaget blev utsatt för sabotage i Pokljuka.

– Någon hade släppt ur luften i däcken på bussen som vi transporterade oss upp till stadion med. Det var tomt på luft i höger framdäck, säger han till SportExpressen.se.

Norell tar dock lätt på upptåget.

– Det känns harmlöst. Det var väl ett practical joke, säger han.

Inga "hard feelings"?

– Absolut inte. Det är inga problem alls.

De norska åkarna kommer dock att bli fråntagna bonus- och stipendiepengar som ett straff för överträdelsen.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida