"Han är en Zlatan-typ – en rubrikskapare"

Publicerad

Norges skidskyttestjärna Emil Hegle Svendsen menade att "känslor är för kvinnor" efter VM-guldet i mixedstafetten.

Norrmannen har fått kritik för sitt uttalande men de svenska kollegorna är inte förvånade.

– Det är väl i linje med hans image, han är en machokille, säger Carl-Johan Bergman till radiosporten.

När Norge säkrade VM-guldet i mixedstafett på torsdagen avstod storstjärnan Emil Hegle Svendsen från att jubla.

För norska NRK förklarade Svendsen att loppet bara var ett av sex under VM och att känslor är för kvinnor.

Det något märkliga uttalandet har stött på kritik men svenske kollegan Carl-Johan Bergman säger till radiosporten att han inte är förvånad.

– Det är väl i linje med hans image, han är en machokille, säger han.

"Att visa känslor är något mänskligt"

Inte heller citatmaskinen Björn Ferry är särskilt överraskad men håller inte alls med norrmannen.

– Han är en Zlatan-typ, en rubrikskapare. Att visa känslor är något mänskligt.

Nästa VM-lopp avgörs på lördag då sprinten står på programmet.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida