Foto: NRK.
 Foto: NRK.

Guldhjälten: "Känslor är för kvinnofolket"

Publicerad

På torsdagen vann Norge sitt tredje raka VM-guld i mixedstafett.

Men stjärnan Emil Hegle Svendsen vägrade jubla när han åkte över mållinjen - och nu kommer han med sin märkliga förklaring.

– Känslor är för kvinnor, säger han till NRK.

Sverige fick ingen drömstart på skidskytte-VM i tjeckiska Nove Mesto.

Insatsen i torsdagens mixedstafett räckte bara till en 14:e plats - och i mål var man hela 2.47 efter segrarnationen Norge.

Norrmännen tog sitt tredje raka VM-guld i mixedstafett.

Men storstjärnan Emil Hegle Svendsen var knappast jublande glad efteråt.

"Bara början"

När lagkamraterna kastade sig om halsen på honom när han gick i mål höll han en väldigt låg profil.

För NRK förklarar han nu varför.

Och det är en något märklig förklaring.

– Nej, känslor är för kvinnor, säger Emil Hegle Svendsen och ler.

– Det här var bara ett av sex lopp i VM. Det här är bara början. Jag försöker att ta det med ro. Det gäller att slappna av så mycket som möjligt. Jag har ju inte nått mitt mål ännu. Det här var ett delmål, men det är långt kvar av mästerskapet.

Frankrike tog silver och Tjeckien vann brons i stafetten.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida