ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

P92: Säker 3-1-seger mot Polen

ANNONS:
FAKTA

Koszalin stadium
Polen-Sverige

1-0 (4') John Guidetti, 1-1 (7') Damian Rysiewski, 2-1 (67') Nicklas Bärkroth, 3-1 (83') Bärkroth.

Visa merVisa mindre
P18/92-landslaget bortabesgrade Polen med 3-1 (1-1) i Koszalin. John Guidetti och Nicklas Bärkroth (2) gjorde de svenska målen.
- En stabil insats. Vi är klart bättre än vad dom är och vi gör en riktigt bra andra halvlek, säger lagkapten Nicklas Bärkroth efter matchen.
Sverige rivstartade matchen mot Polen. Redan efter dryga tre minuter låg bollen i nätet bakom Polens målvakt Konrad Forenc. Efter ett svenskt anfall som såg ut att rinna ut i sanden vann Viktor Claesson tillbaka bollen, bröt igenom den polska backlinjen och serverade John Guidetti som i fritt läge enkelt kunde placera in bollen till 1-0.
Polen replikerade dock snabbt. Bara någon minut efter Sverigs mål kunde Damian Rysiewski, efter en vältajmad löpning, nicka in 1-1 på ett högerinlägg från Damian Szala.

"Vi har stort bollinnehav "

Matchen var jämn de första 15-20 minuterna. Svenskarna hade lite svårt med positionsspelet när polackerna ställde om till anfall och samtidigt svårt att få till precision och templ i passningsspelet framåt.
– Det är nåt man får räkna med. Det var ett tag sedan vi träffades så det tog en stund innan vi hittade rätt, men till slut är det bara vi på banan, menade Nicklas Bärkroth.
Förbundskapten Hasse Lindbom var av samma åsikt.
– Det tar en kvart, men sedan sitter vårt spel. Ordentligt. Vi har stort bollinnehav och det tröttar ut dom. Och så kommer målen.

Bärkroth chippade

Det var i den andra halvleken, som avgörandet föll. Sverige dominerade halvleken fullständigt, dels beroende på att de svenska spelarna skärpt upp sitt spel, dels för att de svenska inhopparna till skillnad från de polska gav ny energi till sitt lag.
Före 2-1-målet vann Serge-Junior Ngouali en tuff närkamp vid mittlinjen och efter en blixtsnabb omställning frispelades Nicklas Bärkroth som sedan behärskat chippade bollen över den utrusande målvakten.
Inhopparen Anton Henningsson låg bakom 3-1-målet. Han vann boll en bit in på den polska planhalvan och avancerade sedan ända ner till kortlinjen innan han serverade Bärkroth snett-inåt-bakåt.

Flera debutanter

Robin Book pustar ut efter sin debut i blågult.Utöver nämnde Henningsson byttes ytterligare tre spelare in under matchen. Redan i första halvlek fick Robin Book göra sin landslagsdebut sedan Elliot Lindberg fått en smäll och tvingats gå ut.
Simon Thern kom in i den 67:e minuten och visade både fart och finess under sin knappa halvtimme på planen.
Även Dardan Rexhepi fick debutera i slutminuterna. Han kommer säkerligen få chansen att på allvar visa vad han går för i torsdagens returmöte i Szczecinek.
Av startspelarna var målskyttarna Guidetti och Bärkroth tongivande tillsammans med Oscar Lewicki och Niklas Andersen i backlinjen. Guidetti, var ett ständigt hot och hade bud på mer än ett mål. Bland annat hade han ett skott i stolpens insida.

Möts igen

Förbundskapten Lindboms målsättning var att resa hem med två segrar i bagaget och nu är den ena bärgad.
– Jag är väldigt nöjd med att vi vann. Jag är också mycket nöjd med den löpvilja spelarna visade. Killarna fortsatte att springa hela matchen. Passningsspelet var varierat och bra och vi spelade ut dom fullständigt i den andra halvleken. Ska man klaga på något kanske vi borde ha gjort ytterligare nåt mål.
De båda lagen möts på nytt i Szczecinek på torsdag förmiddag innan den svenska truppen återvänder till Sverige samma kväll.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: