ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Bele Barkarbys målskyttar Agnes Karlén (0-1) och Julia Envall (1-2). Foto: Angelica Riggo Ringstrand
Bele Barkarbys målskyttar Agnes Karlén (0-1) och Julia Envall (1-2). Foto: Angelica Riggo Ringstrand

Matchhjälten: "Det var skönt att sätta dit den"

ANNONS:

IF Brommapojkarna F97-2 tog emot Bele Barkarby på ett soligt Blackeberg. En jämn match som avgjordes först i slutminuterna då Julia Envall distinkt kunde nicka in 2-1 till gästerna.

– Det var inte så lång tid kvar av matchen, så det var skönt att kunna sätta dit den, säger matchhjälten till Sanktan.se.

Orangeklädda Bele Barkarby öppnade första halvlek starkt med många farliga målchanser. Samtidigt höll Brommapojkarna i ett välorganiserat försvarsspel och som till en början fick löpa och kämpa mycket för att vinna boll. Matchen gick fram och tillbaka men bollinnehavet stod gästerna för. Tack vare två extremt duktiga målvakter slutade första halvlek mållöst.

1-0 efter en målvaktsretur

Samtidigt som Bele öppnar andra halvlek lika starkt som i första, skickar BP en djupledsboll från mittfältet igenom hela Beles försvar – där till slut en omarkerad Mikaela Svantesson kan rulla in 1-0 till de röd/svarta efter en målvaktsretur.

Bele samlar sig från chocken och lyckas också få till en kvittering bara några minuter senare genom Agnes Karlén. Efter att ha dribblat förbi hela försvaret, får Agnes bollen lite väl långt ifrån sig när hon kommer fri med målvakten – men lyckas till slut med nöd och näppe stöta in 1-1. Ett riktigt kämparmål.

– Vi blev stressade när BP tog ledningen. Vi väntade oss inte det, vilket var jättejobbigt, säger Agnes.

Men sedan kvitterade du, hur kändes det då?

– Det kändes jättebra, första målet för mig på väldigt länge. Så det var jätteskönt.

Spännande slutminuter

Trötta spelare ledde här till sämre försvarsspel och målchanserna kom en efter en. En riktigt nervkittlande match för samtliga åskådare denna förmiddag. I slutminuterna av matchen får Bele en hörna. Julia Envall kliver in i situationen och nickar distinkt in 2-1 och för sitt Bele Barkarby till seger och tre viktiga poäng.

– Hörnan var bra slagen. Jag var omarkerad och kunde nicka in den. Jag har gjort fler nickmål, men det kändes bra. Det var inte så lång tid kvar av matchen så det var skönt att kunna sätta dit den, säger matchhjälten Julia Envall till Sanktan.se efter matchen.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: