Marcus, längst till höger. Familj har valt ut bilderna som Sanktan.se publicerar.
Marcus, längst till höger. Familj har valt ut bilderna som Sanktan.se publicerar.

"Brukar tänka att jag ska göra mål för Marcus"

Publicerad
Uppdaterad
STOCKHOLM. En lång varm applåd.
Så hyllade Viggbyholms IK minnet av föreningens avlidne knattespelare Marcus Tisén.
Nu ska lagkamraterna till Marcus och en nyinstiftad minnesfond se till att ingen glömmer den glada killen.
- Jag brukar tänka att jag ska göra mål för honom, säger lagkamraten Vidar till Sanktan.se.
I vintras omkom Marcus Tisén i en brandolycka, bara nio år gammal.
Marcus älskade fotboll och spelade i Viggbyholms IK. Tragedin påverkade alla i laget, föreningen och området.
– Marcus var en snäll kompis. Han gillade fotboll, såklart. Vi brukade spela fotboll och leka, säger Vidar Långdahl, en av Marcus lagkamrater.
Under påskhelgen premiärspelade Viggbyholms A-lag på Hägernäs IP. Innan matchen genomförde föreningen en minnesceremoni för den saknade spelaren.
Men det blev ingen tyst minut, utan en lång varm applåd för Marcus från de nära 200 deltagarna.

Gör mål för Marcus

Knattarnas egen säsong har också börjat och Vidar berättar att han tror att Marcus tittar och hejar på laget när de spelar.
Kanske till och med fixar en och annan vinst.
– Jag brukar tänka att jag ska göra mål för honom, säger Vidar.
När olyckan hade inträffat samlades laget direkt.
– Efter att det här hände så samlade vi alla killarna och berättade om vad som hade hänt. De fick möjlighet att ställa frågor och så berättade de egna erfarenheter, säger Mats Åhlander, tränare.
För spelarna blev det ett sätt att bearbeta sorgen, och även berätta om sina egna erfarenheter. ”Som att vrida på en kran”, säger tränarna.

Gav en fotboll

Efter olyckan har familjen och de närmaste vännerna upprättat en minnesfond för Marcus – som lagkamraterna i ”Viggan” jobbat hårt för.
Pengar från försäljning som skulle ha gått till lagkassan har killarna istället velat ge till fonden.
På begravningen gav Vidar en fotboll till Marcus, så att han ska kunna träna tills nästa gång de ses.
– Jag skrev på den, att han var en bra vän och att nästa gång vi ses är det i Nangiala, säger Vidar.
Vill du läsa mer och hedra minnet av Marcus kan du besöka marcustisensminnesfond.se.
– Marcus var mycket omtyck och en omtänksam kamrat. När han mötte utmaningar använde han devisen "Jag vill, jag kan, jag ska!". I den andan ska fonden verka, säger Sven Bergland, representant för fonden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag