ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Häckens Jonas Henriksson tipsar hur man förbereder sig inför ett tufft Sanktan-slutspel. Foto: Lennart Rehnman
Häckens Jonas Henriksson tipsar hur man förbereder sig inför ett tufft Sanktan-slutspel. Foto: Lennart Rehnman

Henriksson: "Se till att ha roligt på planen"

ANNONS:

Hösten är en tid då många viktiga matcher spelas. När Sanktan-slutspelet drar i gång, går även Allsvenskan in i ett avgörande slutskede.

En som vet hur man på bästa sätt förbereder sig inför viktiga matcher är Häckens Jonas Henriksson.

– Det gäller att gå ut och ha roligt. Inte vara för spänd, då presterar man som bäst, säger lagkaptenen till Sanktan.se

I början på oktober rullar Göteborgs Sanktan-slutspel i gång. Tuffa och täta matcher där små marginaler kommer avgöra vilket lag som till slut får lyfta bucklan. Samtidigt går även Allsvenskan in i ett viktigt slutskede. För Häcken är det nio matcher kvar och fem poäng upp till serieledaren Elfsborg. Häckens lagkapten, Jonas Henriksson, tipsar här Sanktans läsare hur man på bästa sätt förbereder sig för viktiga matcher och en guldstrid.

– För det första gäller det att fokusera på nuet och hålla uppe kvalitén på träningarna. Vi har lyckats få in ett lugn i laget som ger oss trygghet under matcherna.

Finns det någon risk att spelet låser sig om man vill för mycket?

Sätter man för höga krav kan det ofta låsa sig. Det gäller att vara avslappnad, ha rätt självförtroende och ett lugn i sin kvalité.

Vad är det viktigaste för spelarna i Sanktan att tänka på?

– Jag tror att det är vikigt att inte stressa upp sig själv. Det gäller att se fram emot matcherna och gå ut och ha roligt.

– Är man inte lugn och har roligt på planen, då är det svårt att prestera bra. Mitt tips är att vara laddad, men inte spänd. Då presterar man som bäst, säger Jonas Henriksson till Sanktan.se.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: