ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Mikael Sjöberg
Foto: Mikael Sjöberg

Ragnarsson: "Man blir påmind konstant"

ANNONS:
Marcus Ragnarsson, 39, trotsade smärtorna och gjorde comeback för Djurgården. Men då blev axelskadan värre. Nu kan han inte leva ett normalt liv utan att ha ont.
- Man blir påmind om det konstant i allt man gör egentligen. I olika lyft, när man borstar tänderna, när man rakar sig eller startar bilen, säger Ragnarsson till HockeyExpressen.se.
På måndagen kom det väntade beskedet från Djurgårdens lagkapten.
Marcus Ragnarsson slutar att spela ishockey.
- Jag har väl tänkt några veckor. Det är aldrig lätt att ta ett beslut när det handlar om såna här grejer, säger han till HockeyExpressen.se.
Djurgården hade hoppats att backklippan skulle kunna spela den här säsongen, men efter att ha sett hur ont han har i den skadade axeln förstår klubben hans beslut att lägga av.
- Jag var med i tre matcher och kände att det blev värre efteråt. Det började att glida i leden lite grann.
- Just att man har problem i vardagen är inte heller så bra.

Kan inte raka sig utan smärta

Marcus Ragnarsson berättar att han varken kan borsta tänderna eller raka sig utan att det gör ont i axeln. Då är det förstås omöjligt att spela ishockey på toppnivå.
Troligen kan en operation hjälpa honom att må bättre.
- Ja, jag vet inte när det blir. Någon gång framöver ska jag träffa läkare och se. Det finns nån operation man kan göra så att det blir lite bättre styrsel på leden.
För Marcus Ragnarsson börjar nu ett liv där han inte längre kommer att spela ishockey.
- Jag har varit spelare i så många år så jag har väl aldrig haft något direkt som jag ska göra när jag lägger av. Det kanske växer fram framöver.
- Som det känns nu tror jag att jag vill vara kvar inom ishockeyn på nåt sätt.

Gått tränarkurser

Marcus Ragnarsson har gått ett par tränarkurser och det är en väg han kan gå längre fram. Tills vidare vill han vara kvar i Djurgården.
På onsdag ska han diskutera saken med sportchefen Jan Järlefelt.
- Jag vill göra nånting runt A-laget som det känns just nu. Jag har ändå varit med hela tiden, det skulle vara svårt att bara släppa det.
Vad har varit bäst i din spelarkarriär?
- Jag har fått vara med om ganska mycket. Som liten drömde man ju om att komma till elitserien. Jag kommer från ett litet ställe som Östervåla, men har fått spela i elitserien, NHL och fått komma med i Tre Kronor.
- När jag vann SM-guld med Djurgården på 90-talet var det stort, men det är så pass länge sedan. Så hela resan i sig, skulle jag säga. Det är rätt få förunnat.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: