Foto: Joel Marklund
 Foto: Joel Marklund

Zetterberg: "Jag lider verkligen med honom"

Publicerad

LOS ANGELES. Henrik Zetterberg ska i egenskap av lagkapten leda Tre Kronor under OS i Sotji.

Nyheten i går att Henrik Sedin tvingas tacka nej på grund av en skada gör Zäta bestört.

- Det så klart jättetråkigt, att han som aldrig annars är skadad nu åkte på en smäll så nära OS gör att jag verkligen lider med honom, säger Zäta till SportExpressen.se. efter nattens 3-1-seger borta över Florida

Men kapten Zetterberg vägrar att ge upp Sveriges gulddrömmar inför hockeyturneringen i Sotji.

- Vi har fortfarande ett bra lag. Nu får vi se vem som kommer att ersätta Henke, jag har inte haft någon kontakt med Pelle (förbundskapten Pär Mårts) sedan Sedins besked kom, så jag vet faktiskt inte vem det blir.

- Men någon kommer att få spela med en väldigt bra spelare i form av Daniel Sedin.

Hur är det för din egen del med ryggen, som krånglat tidigare i vinter?

- Det känns bra, jag hade inga problem i kväll heller mot Florida. Skönt att kunna spela hela vägen in till OS-uppehållet i helgen.

Det har inte varit aktuellt att du skulle vila någon av de här sista seriematcherna?

- Nej, vi har så pass viktiga matcher, där vi måste ta poäng, så det har inte varit aktuellt. Det är ruskigt tajt kring slutspelsstrecket, så det kommer att bli ett jäkla race efter OS.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida