ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Joel Marklund
Foto: Joel Marklund

Svenska stjärnan om beskedet: "Oväntat..."

ANNONS:
Läs mer

   SOTJI. När Gabriel Landeskog anlände till OS-byn under förmiddagen fick han ett glädjande besked av förbundskaptenen.

Pär Mårts har utsett honom till assisterande kapten i Tre Kronor efter Henrik Sedins sena återbud.

– Ska jag vara helt ärligt kom det lite oväntat men jag tackar för förtroendet och det gäller att inte ta något för givet utan ge tillbaka och visa att man förtjänar det, säger Landeskog.

Gabriel Landeskog är till vardags kapten för Colorado i NHL. I OS-truppen är det dock storstjärnan Henrik Zetterberg som bär ansvaret med ett C på bröstet.

Men efter Henrik Sedins återbud på grund av skada får Landeskog ett ärofullt uppdrag även i OS-laget.

"En stor ära"

Pär Mårts har utsett honom till assisterade kapten tillsammans med Niklas Kronwall.

– Ska jag vara helt ärlig kom det lite oväntat men å andra sidan tackar jag för förtroendet och självklart är det en stor ära att få den utnämningen. Det gäller att inte ta något för givet utan ge tillbaka och visa att man förtjänar det, säger Landeskog.
När fick du veta det?

– När jag kom till OS-byn i dag, jag snackade med Pelle direkt och han berättade det. Det kom överraskande men jag tar det gärna, säger Landeskog.

Pär Mårts tvekade inte när han valde 21-åringen.

– Jag tycker att det är dags. Vi har ganska många 90:or, det är en ny era på väg in i Tre Kronor. Jag tycker att han ska ta det, han är lagkapten för Colorado, säger Mårts.

Vann guld i Globen

Landeskog var assisterande kapten i VM-laget 2012 men inte 2013 när det blev guld i Globen.

– Nej, det beror på vilka spelare som är med och vilka man har att konkurrera med. Det är det som avgör det hela. Det är väl en del i hans utveckling. Ibland funkar det, ibland funkar det inte. Ibland är man kapten, ibland inte, säger Mårts.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: