ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Ross D. Franklin
Foto: Ross D. Franklin

Klart - Henrik Sedin hoppar av Sotji-OS

ANNONS:
Läs mer

LOS ANGELES.

Nu är det klart.

SportExpressen.se kan avslöja att Henrik Sedin på grund av skada tvingas hoppa av OS i Sotji.

Under torsdagskvällen lämnade NHL-stjärnan beskedet till förbundskapten Pär Mårts.

– Jag kan inte göra mig själv rättvisa, säger han till SportExpressen.se.

När Henrik Sedin tillsammans med Vancouver-tränaren, John Tortorella, på torsdagsförmiddagen i Montreal bestämde att han skulle vila från kvällens möte med Canadiens och även avstå lördagens bortamatch mot Toronto förstod alla att hans OS-medverkan var i fara.

Och redan där insåg Henrik Sedin att han inte skulle kunna åka till Sotji på söndag tillsammans med de andra uttagna svenska NHL-spelarna i Nordamerika.

"Har inte läkt"

Under torsdagskvällen lämnade han beskedet till förbundskapten Pär Mårts.

– Jag kan inte göra mig själv rättvisa, skadan på överkroppen har inte läkt som jag hade hoppats, säger Sedin på telefon från Montreal, till SportExpressen.se.

– De två matcher jag spelat den här veckan sedan jag gjorde comeback efter skadan har varit smärtfyllda och jag har inte kunnat gå för hundra procent, fortsätter han.

Han har inte kunnat ta tekningar, han har inte kunnat skjuta och han har inte varit speciellt effektiv i närkampsspelet.

"Inte meningsfullt"

Någon som Tortorella och alla lagkamrater noterade och när Sedin dessutom grimaserade av smärta och satt dubbelvikt varje gång han kom till båset förstod alla att han hade väldigt ont.

Och när han inte nu kan spela den sista seriematchen i NHL före OS-uppehållet i Toronto var det ingen idé att hålla på beslutet.

– Nej, att spela tio minuter på lördag mot Toronto och sedan tvingas ta ett beslut om OS kändes inte meningsfullt, säger Sedin.

Så beskedet kom under torsdagen.

Men det dröjde lite extra, då Pär Mårts och övriga landslagsledningen satt på flyget från Stockholm till Sotji och Sedin inte kunde få kontakt med förbundskaptenen.

Så småningom fick han det.

"Känns tungt"

Och Mårts tvingas söka en ersättare för andra gången på en vecka, då Johan Franzén nyligen tvingades hoppa av efter sviterna av en hjärnskakning i NHL i december.

Henrik Sedin vill inte gå in på några detaljer om sin skada på överkroppen, men klart är att det handlar om mer än några revben som fått sig en smäll.

Det är allvarligare än så.

– Det är klart att det känns tungt att inte kunna åka till Sotji och vara med i OS, men nu är det som det är. Hade jag åkt kanske jag inte hade kunnat spela där ändå och sedan hade jag kommit hem till Vancouver och kanske missat en massa seriematcher med Canucks, säger en nedstämd Henrik Sedin.

– Nu får jag chansen att låta skadan läka och förhoppningsvis vara tillbaka när NHL kör i gång igen i slutet av februari när OS är över, säger han.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: