Live-published photos and videos via Shootitlive

Titta, här är Tre Kronor helt ute och cyklar...

Publicerad

SOTJI/STOCKHOLM. Sverige får klara sig utan Henrik Zetterberg under OS.

Inför första matchen utan kaptenen värmde spelarna upp med en cykeltur ute i Sotji-solen.

– Min kostym är för tajt för att cykla i, säger Erik Karlsson.

Sex svenskar var på is under matchvärmning inför matchen mot Schweiz. Tre Kronor var ute och laddade med cykeltur var uppslutningen desto bättre.

Under morgonen kom beskedet att lagkaptenen Henrik Zetterberg spelat klart i OS. Utan Zäta tog laget sig ut på de cyklar man fick under torsdagen.

För tajt kostym

Det var en uppsluppen grupp som var ute och trampade inför matchen mot Schweiz där den ende som verkade bekymrad var Erik Karlsson.

– Min kostym är för tajt för att cykla i, säger backstjärnan.

 

Klockan 13.00 väntar nedsläpp mot Schweiz.

Axel Ohlsson
Axel Ohlsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag