Det blir inget firande för Tre Kronor - även om det blir OS-guld. Foto: Sven LindwallDet blir inget firande för Tre Kronor - även om det blir OS-guld. Foto: Sven Lindwall
Det blir inget firande för Tre Kronor - även om det blir OS-guld. Foto: Sven Lindwall
Jimmie Ericsson, som till vardags spelar i SHL, och Marcus Johansson är de enda som åker till Stockholm efter finalen. Foto: Bruce BennettJimmie Ericsson, som till vardags spelar i SHL, och Marcus Johansson är de enda som åker till Stockholm efter finalen. Foto: Bruce Bennett
Jimmie Ericsson, som till vardags spelar i SHL, och Marcus Johansson är de enda som åker till Stockholm efter finalen. Foto: Bruce Bennett
Efter OS-guldet i Turin 2006 firades det storslaget i Kungsträdgården i Stockholm. Foto: Cornelia NordströmEfter OS-guldet i Turin 2006 firades det storslaget i Kungsträdgården i Stockholm. Foto: Cornelia Nordström
Efter OS-guldet i Turin 2006 firades det storslaget i Kungsträdgården i Stockholm. Foto: Cornelia Nordström

NHL sätter stopp för svenskt guldfirande

Publicerad

SOTJI. NHL har bestämt att alla NHL-spelare ska flyga tillbaka till Nordamerika bara timmarna efter finalen i OS.

Därmed uteblir ett eventuellt guldfirande av Tre Kronors spelare i Stockholm på måndagen.

– Det är tråkigt att det har blivit så här, säger Svenska ishockeyförbundets vice ordförande Peter Forsberg till SportExpressen.se.

NHL och spelarfacket NHLPA har satt ned foten. De förutbestämda flygplanerna kommer att gälla så fort OS-turneringen är över på söndagskvällen.

Tre Kronors guldfinal mot Kanada börjar klockan 13.00 svensk tid. Därefter blir det medaljutdelning på isen i Bolsjoj arena.

Om Tre Kronor skulle vinna guld blir det inget mottagande för laget i Stockholm, likt det efter OS-guldet i Turin 2006.

I stället väntar ett chartrat plan med avgångstid klockan 22.00 svensk tid från Sotji till Nordamerika. Där ska alla svenska NHL-spelare infinna sig och dela plan med det amerikanska OS-laget.

"Borde haft med det"

Bronsvinnande Finland flyger ännu tidigare medan Kanada tar det tredje och sista flygplanet tillbaka till Nordamerika.

– Man tycker att Internationella olympiska kommittén och NHL borde ha haft med i sina organisationsplaner att det guldvinnande laget skulle få åka hem och ta emot sitt folks hyllningar innan ligan återupptar, säger Peter Forsberg, vice ordförande i Svenska ishockeyförbundet, till SportExpressen.se.

Skellefteås Jimmie Ericsson, och Washingtons Marcus Johansson, är de enda två ur Tre Kronors OS-trupp som kommer till Stockholm med på måndagseftermiddagen. Marcus Johansson ska till Sverige för att i första hand ta hand om ett passproblem.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag