Foto: Nils Petter Nilsson
 Foto: Nils Petter Nilsson

Johan Franzén tackar nej till OS i Sotji

Publicerad

Johan Franzén tackar nej till OS.

Per Mårts bekräftade nyheten under torsdagskvällen.

– Jag pratade med honom för fyra-fem minuter sedan och de har beslutat att han ska tacka nej, säger han till Cmore.

Tre Kronor har drabbats av ett tungt avbräck inför Sotji-OS.

Veteranen Johan Franzén, till vardags i Detroit, tvingas efter hjärnskakningen i december att kasta in handduken.

Mårts bekräftade

Beskedet lämnades av förbundskapten Pär Mårts under torsdagen.

– Jag pratade med honom för fyra-fem minuter sedan och de har beslutat att han ska tacka nej och hans ska lägga ner nu för att bli fräsch ordentligt, säger han till Cmore.

– Det är tråkigt. Han har sett fram emot att vara med och laddat för det och det är en jäkla bra kille och en fantastisk hockeyspelare så det är tragiskt för honom. Men han är också människa och han ska leva långt efter det här.

Enligt Mårts är Franzéns egenskaper som inte går att ersätta:

– Johan är unik. Det är en tanks, en stridsvagn utan dess like som inte skyr några medel, som har bra spelsinne och fantastiska händer.

Ingen ersättare klar

På reservlistan finns Detroits Gustav Nyquist, Washingtons Marcus Johansson och Nashvilles Patric Hörnqvist - men det är fortfarande oklart vem som ersätter:

– Nej, det vet jag inte än. Jag vill höra hur Henrik (Sedin) och "Zäta" är också innan vi tar ut nästa kille för det kan vara avgörande att man måste välja efter sånt, säger Mårts.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag