ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Green Peace på Youtube.com
Foto: Green Peace på Youtube.com

Se den fräcka kuppen som ställde F1-jättarna

ANNONS:

Formel 1-världens grädda stod uppradade när Greenpeace slog till.

Miljöorganisationen kapade prisutdelningen under belgiska grand prix genom att veckla ut en flagga som gick till frontalangrepp mot loppets huvudsponsor Shell.

– Vi är här för att låta fansen få veta vad det här företaget egentligen sysslar med, säger Julia Ritschard, medlem i organisationen, enligt F1fanatic.co.uk.

Prisceremonin i belgiska grand prix var i gång och stjärnorna Sebastian Vettel, Lewis Hamilton och Fernando Alonso stod uppradade på sina respektive pallar, när Greenpeace slog till.

Med hjälp av radiostyrd utrustning vecklade de ut protestflaggor längs räcket som skilde pristagarna från publiken.

Flaggorna pryddes av ett ansikte som var hälften isbjörn, hälften Shell-logga – en direkt attack på grand prix-tävlingarnas huvudsponsor.

"Vill visa sanningen"

En video av buset på Youtube visar hur en funktionär förtvivlat kämpar med att försöka slita bort flaggan, medan bland andra Vettel fnissar gott.

Greenpeace-grenen savetheartic.org låg bakom tilltaget, som kan ses här.

– Shell har spenderat miljontals kronor på det här loppet, för att försöka dra nytta av förarnas stjärnglans och låtsas att det är ett företag som förtjänar en plats på podiet. Men Shell har visat om och om igen att de kan ta de mest farliga genvägar för att få olja, medan isarna i Arktis smälter bort. Så vi är här för att låta fansen få veta vad det här företaget egentligen sysslar med och se till att sanningen bakom Shells projekt i Arktis är en del av loppet, säger Julia Ritschard, medlem i organisationen, enligt F1fanatic.co.uk.

Enligt Greenpeaces hemsida har Shell pungat ut över 5 miljarder dollar för att finansiera sina oljeborrningar i Arktis.

Shell har inte kommenterat händelsen, men Greenpeace påstår att två av deras medlemmar blev arresterade under grand prix-loppet efter att ha försökt hänga upp en protestflagga över en reklamskylt med Shell-tema i en av banans kurvor.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: