UFC-fajtern Alexander "The Mauler" Gustafsson Foto: Cornelia Nordström
UFC-fajtern Alexander "The Mauler" Gustafsson Foto: Cornelia Nordström
I ett känslosamt inlägg på sin facebook-sida manar fajtern till att sluta upp med attackerna.
I ett känslosamt inlägg på sin facebook-sida manar fajtern till att sluta upp med attackerna.

Alexander Gustafsson vädjar: Det ni gör är fel

Publicerad

De senaste dagarna har flera utryckningsfordon attackerats.

Den svenske UFC-fajtern Alexander "The Mauler" Gustafsson är orolig över utvecklingen.

"Vi måste komma ihåg att människorna i uniform kommer till oss för att våra vänner, vår familj eller våra grannar behöver hjälp", skriver Gustafsson på sin Facebook-sida.

Alexander "The Mauler" Gustafsson vädjar till sina fans på Facebook, med anledning av att flera utryckningsfordon angripits och vandaliserats i Sverige under de senaste dagarna.

Bland annat fick en polisbil sina däck uppskurna och en ruta sönderslagen i Göteborg på måndagen.

Inrikesminister Anders Ygeman har nyligen fördömt dåden, och nu gör alltså MMA-utövaren Alexander Gustafsson detsamma.

The Mauler: "Jag har valt en annan väg"

Gustafsson har publicerat ett känslosamt inlägg på sin Facebooksida, ackompanjerat av fyra bilder: en ambulans, en svensk flagga, en flygbild över Stockholm och en bild från skärgården.

"Jag var inte någon ängel när jag var ung, så jag kanske inte är den mest perfekta förebilden. Men jag har förändrat mitt liv och valt en annan, bättre väg", inleder Gustafsson.

"Så jag hoppas att andra unga män i Sverige vill ta emot några råd från mig och jag hoppas verkligen att mitt kändisskap kan göra nytta.

För tillfället är jag i San Diego för att träna inför min nästa match. Jag har läst nyheterna från Sverige och något som verkligen oroar mig är problemen med vandaliserade polisbilar och ambulanser", fortsätter svensken.

"Det kan vara skillnaden mellan liv och död"

"Vi måste komma ihåg att människorna i uniform kommer till våra områden för att våra vänner, vår familj eller våra grannar behöver hjälp. Att göra det somliga av er gör är så fel. På grund av dessa problem så är polisen och ambulanspersonalen rädda för att komma till era områden, och de måste vänta på förstärkning. De två-tre minuterna kan vara skillnaden på att någon överlever eller dör, och den personen kan i värsta fall vara er bästa vän, bror, syster eller någon annan som står er nära. Kom ihåg det", skriver The Mauler.

"Mitt Sverige är ett fantastiskt land, låt oss behålla det så" avslutar kampsportaren, som även lägger till en hjärtsymbol i slutet av meddelandet.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida