Foto: Tilly Björn
 Foto: Tilly Björn

"Marta klar för Los Angeles"

Publicerad
Uppdaterad
Marta är klar för Los Angeles.
Det uppger en person med direkt insyn i kontraktsförhandlingarna till SPORT-Expressen.
- I nästa vecka kommer det att offentliggöras. Man jobbar just nu på ett paraplykontrakt för att kunna täcka varje vinkel, säger källan.
Följetongen om Marta Vieira da Silvas framtid verkar nu ha nått fram till sista kapitlet.
Och det blir ingen - trots ihärdiga försök av Umeå IK:s ledning - sjätte säsong imästarklubben för anfallstjärnan.
Det uppger en brasiliansk källa med direkt insyn i kontraktsförhandlingarna för SPORT-Expressen.
- Finanskrisen har gjort att allt tagit längre tid än det var tänkt från början. Nu har förhandlingarna nått så långt att Martas agent, Fabiano Farah, skrivit under ett preliminäravtal med Los Angeles. Det har varit viktigt att få fram ett paraplykontrakt som täcker varje vinkel, säger källan.
- Samtidigt vill man i nuläget inte läcka något, eftersom Marta fortfarande har pengar att kräva av Umeå i form av bonusar.
Umeå IK:s klubbdirektör Britta Åkerlund:
- Jag vet inte vilka pengar som åsyftas. Jag får ta det med vår kanslipersonal och Fabiano Farah efter helgen.

Semester i Brasilien


Marta är fortfarande på semester i Brasilien, men flyger till Fifa-galan i Zürich nästa vecka. Mycket talar för att hon då kommer att offentliggöra sin kommande klubbadress.
En annan anledning till de segslitna förhandlingarna har varit att Marta vill ha ett treårskontrakt med Los Angeles. Ett kontrakt som uppges ge henne fyra miljoner kronor om året - en fördubbling mot hennes nuvarande årslön.
SPORT-Expressen pratade igår med UIK:s mittback och Martas kamrat, Johanna Frisk. Inte heller hon har skrivit på för nästa säsong.
- Jag bestämmer mig de närmaste dagarna. Mitt beslut är inte avhängigt Martas, är Frisks kommentar.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida