ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Foto Gunnar Seijbold
Foto: Foto Gunnar Seijbold

Ljungqvist: "Drogerna framkallar cancer"

ANNONS:
Tidigare artiklar

Professor Arne Ljungqvist, som jagat dopingfuskare sedan 1970-talet, säger till TT att det är en seger för antidopingarbetet att Armstrong till slut åkte fast.

– Usada har gjort ett gediget jobb för att få en sådan här historia avslöjad – och det utan positiva dopingprover, säger Ljungqvist, vice ordförande i den internationella antidopingbyrån Wada.

– Det är bra för antidopingarbetet att det går att komma med avslöjanden med bara indicier.

Ljungqvist tycker att det är tragiskt att Armstrong, som kämpat med cancer och överlevt, fortsatt att dopa sig för att nå idrottsliga framgångar.

– Drogerna är cancerframkallande och det är aldrig bra att peta i sig sådant när man haft en sjukdomshistoria som Armstrong haft.

Dopingen djupt rotad

Han hoppas att de senaste årens dopingavslöjanden inom cykel, med Armstrong som den största skalpen, ska vara slutet på dopingen inom cykelsporten.

– Det finns en chans, precis som det blev för friidrotten när Ben Johnson åkte fast i Seoul 1988, men jag är rädd för att det inte är det. Dopingen inom cykelsporten är så djupt rotad.

 

Av TT

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: