Foto: Nils Petter Nilsson
 Foto: Nils Petter Nilsson
Foto: Joel Marklund
 Foto: Joel Marklund
Foto: Joel Marklund
 Foto: Joel Marklund
Foto: Nils Petter Nilsson
 Foto: Nils Petter Nilsson
Foto: Nils Petter Nilsson
 Foto: Nils Petter Nilsson
Foto: Nils Petter Nilsson
 Foto: Nils Petter Nilsson
Foto: Nils Petter Nilsson
 Foto: Nils Petter Nilsson
Foto: Nils Petter Nilsson
 Foto: Nils Petter Nilsson
Bryntesson och Ramm någon timme senare. Foto: Nils Petter Nilsson
Bryntesson och Ramm någon timme senare. Foto: Nils Petter Nilsson

Svensken ryker ihop med norske reportern

Publicerad

FALUN/STOCKHOLM. Svenske längdåkaren Robin Bryntesson och den norske journalisten Nicolay Ramm rök ihop vid sidan av spåren i Falun.

Men det hela visade sig vara en bluff iscensatt av NRK.

– Vi tänkte att norsk-svensk klinch två dagar innan VM skulle starta uppmärksamhet, säger Ramm.

Faktum är att Ramm och Bryntesson inte alls är ovänner. Istället ska de jobba tillsammans. Duon ska sända ett program på NRK:s hemsida varje dag under VM.

Under tisdagen intervjuade Ramm sin svenske kollega vid sidan av spåren. Intervjun spårade ur, och Bryntesson knuffade omkull norrmannen framför journalister och fotografer. Enligt Bryntesson ställde Ramm provocerande frågor om bland annat Petter Northug.

– Jag kan inte lämna några kommentarer om det där nu. Men han började rycka mig i håret och började hålla på om Northug och sådär, sa han tidigare under dagen.

- Jag vet inte vad han gjorde. Helt plötsligt låg jag bara där, sa Nicolay Ramm.

"Dåligt samvete inför mamma"

Nu medger han att det hela var påhittat från början.

– Jag har lite dåligt samvete inför mamma. Men vi gjorde det för att testa om journalisterna är på tå inför mästerskapet, och det verkar det sannerligen som de är, säger Bryntesson.

Robin Bryntesson har vunnit tre junior-VM guld i sin karriär. Han har tävlat i världscupen i flera år, dock utan någon seger.

VM i Falun invigs i morgon, onsdag, med en kvaltävling. På torsdag körs sprint i klassisk stil.

 

 

 

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida