Petter Northug Foto: Eurosport
Petter Northug Foto: Eurosport
Simon Andersson Foto: Gepa Pictures/ Ch. Kelemen
Simon Andersson Foto: Gepa Pictures/ Ch. Kelemen

Svenska dissen av Northug: "Inte så bra"

Publicerad

TOBLACH/STOCKHOLM. Simon Andersson slutade på 40:e plats på 10 kilometer fristil under dagens Tour de ski-tävlingar.

Det skyllde han på norske skidgiganten Petter Northug.

– Jag hoppades på att få draghjälp av Northug i dag. Men han var ju inte så bra, säger Andersson.

Otursförföljde Finn Hågen Krogh gick inte att stoppa på dagens 10 kilometer i italienska Toblach. Krogh var 3,6 sekunder bättre än Tour de skis totale ledare, Martin Johnsrud Sundby, och nästan 35 sekunder före den betydligt mer meriterade landslagskollegan Petter Northug.

Totaltvåan Petter Northug var drygt en halvminut långsammare än Sundby, som nu leder totalt med 1.28 före Northug och 1.31 före ryssen Sergej Ustiugov.

Petter Northug sågades av Mathias Fredriksson

SVT-experten Mathias Fredriksson var inte överdrivet imponerad.

– Det sprutade inte energi kring Petter. Jag tror att han får svårt att vinna en etapp i år, säger Fredriksson.

Simon Andersson, nummer 40 i dag, passade på att skicka en skämtsam pik till mannen som tog fyra guld i Falun i fjol.

– Jag hoppades på att få draghjälp av Northug i dag. Men han var ju inte så bra, säger Andersson.

"Jag gick förbi honom"

Northug medgav att han hade fått mer hjälp av Andersson än vice versa.

– Jag fick hjälp av att jaga honom och så gick jag förbi honom på slutet, säger Northug.

Vad säger du om ditt resultat att du var en halvminut bakom Sundby?

– Det gör inget i dag. Martin kommer att vinna touren och så blir det en kamp mellan några andra om pallplatser.

 

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida