Stjärnorna som försvann - här är deras nya liv

Publicerad

En knäcktes av fuskare och testade på livet som hårdrocksartist.

En annan blev kroniskt sjuk och inledde en karriär inom thaiboxning.

SportExpressen har tittat närmare på tio svenska skidåkare som avslutade sina karriärer tidigare än väntat.

Här är deras öden.

1. Hanna Erikson

Avslutade karriären 2016, 26 år gammal.

Slog igenom som Hanna Brodin och vann JVM-guld i sprint 2010. Framgångarna fortsatte på seniornivå. 2013 tog hon sin första världscupseger, under Tour de ski-sprinten i Oberstdorf.

Där och då såg hon ut som ett medaljhopp för Sverige inför OS i Sotji 2014. Men i stället tog karriären en annan riktning.

Hanna Brodin, som i samma veva bytte namn till Hanna Eriksson, fick problem med en stressfraktur i ryggen. Och den vägrade att släppa taget.

I höstas valde hon att lägga av.

– Det är klart att det känns väldigt jobbigt. Men på något sätt är det ändå skönt att ha bestämt sig, eftersom jag har försökt så mycket, säger Hanna Eriksson.

Hon har studerat till jurist parallellt med skidsatsningen och är examinerad om drygt ett år.

– Jag vill jobba med affärsjuridik i framtiden. Antingen det eller något inriktat mot skatterätt.


Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag