ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Bendiksby, Terje
Foto: Bendiksby, Terje

Northug fick skydd av livvakter i Stockholm

ANNONS:
Läs mer

I fjol tvingades Petter Northug till livvaktsskydd i Sverige på grund av hot från svenska fotbollshuliganer. Men när den norske skidstjärnan åker till världscupen i Gällivare nästa helg gör han det utan extra bevakning.

- Blir det tio åskådare där får vi vara nöjda, jag tror inte att man behöver vara orolig, säger Northug till VG.

Bakgrunden till nyheten, som nu rapporteras i VG, är denna:

Hot från svenska fotbollshuliganer

Inför världscupsprinten i Stockholm i mars förra året kontaktades det norska skidlandslaget av svensk polis. Enligt polisen fanns det då en hotbild mot stjärnan Petter Northug, ett hot som kom från svenska fotbollshuliganer.

Stockholmpolisen beslutade att Northug under vistelsen skulle ha livvaktsskydd i form av två svenska poliser och norska vallaren Kristoffer Moan, som också är utbildad polis.

Northug berättar själv om uppståndelsen i sin bok ”Guld och gröna svenskar”:

”Det hör ju inte till vanligheten att en av vallarna plötsligt är med och joggar bredvid mig. Kristoffer var väldigt ivrig, han bar min ryggsäck och mina skidor och det kändes väldigt märkligt. Jag vet ju att han är polis och jag lade också märke till de två svenska poliserna som verkade väldigt intresserade av mig. Jag kände att någonting var på gång. Nu smäller det, tänkte jag,” skriver Northug i boken som släpptes i fjol, uppger VG.

"Inte den största platsen i Sverige"

Men vid världscuppremiären i Gällivare nästa helg kommer alltså Petter Northug att rå om sig själv – utan extra bevakning.

- Nu ska vi väl inte till den största platsen i Sverige. Blir det tio åskådare i Gällivare får vi väl vara nöjda. Jag tror inte att man behöver vara så orolig för det, säger Northug till VG,

Han konstaterar också att han väldigt sällan får motta hot.

- Jag har aldrig själv känt av det på nära håll. Jag har bara upplevt det så som det hände i Sverige, att det uppståndelse kring mig. Det är inget jag går runt och tänker på.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: