Foto: Christensen, Marte
 Foto: Christensen, Marte

Northug burar in sig inför mästerskapet

Publicerad

Petter Northug har gått in i sin VM-bubbla.

I en intervju med NRK säger norrmannen att han burar in sig inför mästerskapet i Val di Fiemme.

– Jag vet vad som är bäst för mig och det är kanske inte bäst för alla andra, säger han till den norska tv-kanalen.

Han har flera guld att försvara från Holmenkollen 2011.

Och han är också favorit till att ta guld, på flera distanser.

Petter Northug är som alltid Norges stora guldhopp på herrsidan i längdskidåkning.

Han har också sina egna sätt för att hitta rätt fokus inför de stora mästerskapen.

"Gå mina egna vägar"

Northug gillar att avskärma sig från allt annat, att gå in i en bubbla och undvika bland annat sina lagkamrater.

– Jag gillar att gå mina egna vägar och måste göra det för att nå framgång. Jag vet vad som är bäst för mig och det är kanske inte bäst för alla andra.

Northug tror att han genom att följa sina egna rutiner, ska vara i bästa möjliga form när VM i Italien börjar.

– Jag klarade av att göra det inför VM i Oslo, så då ska jag klara det till i Val di Fiemme också.

"Kittlar lite extra"

Under norska landslagets förberedelser i Sieser Alm åker Northug för sig själv och deltar inte i övriga gruppens aktiviteter.

I stället åker han för sig själv och målar upp mentala bilder i sitt huvud, där han spurtar ner sina konkurrenter och vinner loppen.

Målbilderna driver honom.

– Före ett VM kittlar det lite extra. Helt klart. Det är egentligen en god känsla, men det handlar om att ha kontroll.

– Jag har lagt mycket tid på stafetten och femmilen. Det är nog de tävlingar som har snurrat runt mest i mitt huvud.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida