Jespersen. Foto: Nils Petter Nilsson
Jespersen. Foto: Nils Petter Nilsson
Här i OS. Foto: Daniel Stiller
Här i OS. Foto: Daniel Stiller

Norska skidstjärnan ställer in sin säsong

Publicerad

Chris Jespersen har haft en tuff säsong, präglad av sjukdomar och skador.

Inför säsongen gick 32-åringen miste om hälften av sin träning, och nu väljer Jespersen att ställa in resten av den pågående säsongen.

– Det har varit en mardröm hela vägen, säger Jespersen till Dagbladet.

Redan i oktober flaggade totaltvåan i Tour de Ski 13/14 för att vinterns säsong kunde gå förlorad.

För Dagbladet berättade den förre juniorvärldsmästaren att han förlorat mängder av träningstimmar inför säsongen.

Säsongens stora mål har varit lördagens traditionsenliga femmil i Holmenkollen. Men det blir ingen Chris Jespersen på startlinjen.

- Jag gick på en smäll. Plötsligt tog det helt stopp. Jag gjorde ett försök med att komma i form, och det kändes faktiskt bra. Men sedan slog det över, säger Jespersen.

Jespersen ställer in säsongen

Han fortsätter:

– Det har varit en mardröm hela vägen. Säsongen är över för min del. Jag tvivlar på att jag får åka mer i världscupen, och det skulle jag ändå inte vinna speciellt mycket på, säger Jespersen.

Den här säsongen har Jespersen bara genomfört en enda världscuptävling. Det var i Davos, före jul. Då slutade norrmannen på åttonde plats. Han var också utan till tävlingarna i Nove Mesto i januari, men tvingades bryta med en överansträngning i låren.

Utöver skadeproblemen har Jespersen dragits med återkommande förkylningar sedan början av 2015.

Nu väljer han att ställa in resten av säsongen. Men Chris Jespersen fruktar inte för karriären.

– Jag har haft en svår tid och måste träna hårt nu. Jag har aldrig tränat så lite som jag har gjort i år. Det är nytt för mig och väldigt ovanligt. Men jag är inte den förste som går igenom det här, och jag ska klara av att komma tillbaka, säger Chris Jespersen.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida