Finn Hågen Krogh hytte med näven mot Maxim Vylegzjanin. Foto: SVT.
Finn Hågen Krogh hytte med näven mot Maxim Vylegzjanin. Foto: SVT.
Här är situationen där Finn Hågen Krogh menar att han stängdes av Maxim Vylegzjanin. Foto: SVT.
Här är situationen där Finn Hågen Krogh menar att han stängdes av Maxim Vylegzjanin. Foto: SVT.
Marcus Hellner blev bäst svensk. 22:a - men med tio norrmän framför sig. Foto: Nils Petter Nilsson
Marcus Hellner blev bäst svensk. 22:a - men med tio norrmän framför sig. Foto: Nils Petter Nilsson

Norska ilskan - vevade
mot ryss före mållinjen

Publicerad

Det blev rysk seger igen. Sergej Ustijugov vann dagens herrlopp över 15 kilometer i fristil i Falun. Men en norrman snodde uppmärksamheten efter målgången. Finn Hågen Krogh var förbannad och gick rakt genom mixade zonen utan att prata med någon.

Herrarnas masstart var en jämn historia. Många var med hela vägen in på upploppet. Sergej Ustiugov var den som var först dit och lyckades hålla undan hela vägen och vinna trots tuff konkurrens.

Petter Northug uttalade sig om Rysslands dominans på sistone.

Ryssland verkar vara den bästa skidnationen i världen. Är ni slut?

– Ja, de ödelägger sporten, skämtar Northug när Expressen pratar med honom efter loppet.

 

 

Tio norrmän före bäste svensk

Francessco De Fabiani kom tvåa och Martin Sundby blev trea. Efter honom gick nio norrmän i mål innan förste svensk hann dit. Det var Marcus Hellner som slutade på plats 22, 8.8 sekunder efter segraren.

Norrman förbannad på ryss

Finn Hågen Krogh gick rakt genom mixade zonen utan att prata med någon efter målgången. Anledningen: Han var förbannad efter att ha upplevt att han blev uttryckt på upploppet av ryssen Maxim Vylegzjanin.

Hellner nöjd

Trots slutplaceringen var Marcus Hellner ganska nöjd med sitt lopp.

– Kroppen känns faktiskt bra. Jag har väl ingen jättebra placering men jag låg med där uppe. Jag var väldigt pigg, även på slutet, men hade inte flyt med positioneringen vid mördarbacken. Hade jag haft bättre flyt där så tror jag att jag hade varit med och tävlat om en lite bättre placering i alla fall, säger Marcus Hellner till SVT.

Även en av Hellners konkurrenter tyckte att svensken gjorde ett bra lopp.

– Marcus ser stark ut igen, säger Petter Northug till Expressen om Hellner.

En annan svensk var betydligt mer missnöjd.

– Med den här formen så är det ingen idé att åka till Kanada, säger Martin Johansson som slutade på plats 34 i dag.

– Hur det går under nästa tävling i Lahti blir helt avgörande för mitt beslut om det.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida