Foto: Imago Sportfotodienst
 Foto: Imago Sportfotodienst
Foto: Gepa Pictures/ Daniel Goetzhaber
 Foto: Gepa Pictures/ Daniel Goetzhaber

Marit Björgen döper sonen - efter gåvorna

Publicerad

I slutet av december födde Marit Björgen en son. Nu har hon och sambon bestämt ett namn - på ett lite udda sätt.

– Vi fick många stickade plagg på posten, och då bestämde vi oss, säger Björgens sambo Fred Börre Lundberg.

Precis som många nyblivna föräldrar så fick Björgen och Lundberg en massa kläder till familjens nya tillskott. Och när paret inte hade kunnat komma överens om ett namn fick ett av plaggen avgöra vad sonen skulle heta.

– Vi fick mycket stickat på posten, och mycket av det var Marius-mönstrat, säger Lundberg till norska Aftenposten och fortsätter:

– Då insåg jag att det är det vi ska döpa sonen till, Maruis.

Det var Lundbergs idé, men Björgen nappade och föräldrarna var överens. Barnet får alltså namnet Marius Björgen Lundberg.

Comebacken fortfarande oklar

Det var i juni som Marit Björgen öppnade en pressträff med att släppa bomben om graviditeten. Hon ställde i och med det in i princip hela tävlingssäsongen, men har fortsatt träna med det norska skidlandslaget.

Natten till annandag jul kom sonen, ett par dagar sent. Nu är familjen i full gång med sina nya rutiner och planerar ett dop. Björgen har tidigare pratat om en tidig comeback efter förlossningen och hade länge dörren till Tour de Ski öppen. Men hon förväntas snarare vara tillbaka till nästa säsong.

Marit Björgen är världens främsta längdskidåkare någonsin på damsidan men 6 OS-guld, 13 VM-guld och har fler världscupsegrar än någon annan längdåkare, både på dam- och herrsidan.

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde, sportälskare?

Följ SportExpressen på Facebook och Twitter för en ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida