ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Efter fyra års frånvaro gör Magdalena Forsberg comeback. Den förra skidskyttedrottningen ställer upp i SM.
Efter fyra års frånvaro gör Magdalena Forsberg comeback. Den förra skidskyttedrottningen ställer upp i SM.

Magda tävlar igen - i SM

ANNONS:
Tidigare artiklar
Förra skidskyttestjärnan Magdalena Forsberg är tillbaka.
Men enbart för en SM-tävling.
- Det är bara en kul grej. Jag lovade att ställa upp om Anna Carin vann OS-guld, säger Magda till Expressen.se.
Magda som vinnare - 2002. Efter sex VM-guld, två OS-brons och 42 världscupsegrar avslutade Magdalena Forsberg karriären i Holmkollen 2002. Sedan dess har hon varit "vanlig motionär". Men nu ska Magda tävla igen, avslöjar Östersunds-Posten. Efter en ihärdig övertalningskampanj och succébetonat OS av Anna Carin Olofsson ska hon köra SM-stafett i april. - Redan i höstas blev jag tillfrågad om jag inte ville köra stafetten med Anna Carin. Men jag sa nej. Tre gånger, säger Magda - som till slut gav upp. - Då lovade jag hennes sambo, att om hon vann OS-guld i Turin så skulle jag köra. Så blev det. - Jag var medveten om att det fanns en risk att jag skulle få köra. Anna Carin hade ju flera guldchanser. Hur var känslorna när hon lyckades? - Haha...då visste jag att det var kört. Nej, faktum är att jag blev superglad. Jag bara skrek rakt ut i tysk tv. Nyheten om att Magda gör en tillfällig comeback slog på tisdagseftermiddagen ned som en bomb. Uppmärksamheten överrumplade henne. - Inte trodde jag att det skulle bli så här stort, men det är inget allvarligt försökt till någonting. Så det är ingen comeb... - Nej. Jag gör i-n-t-e comeback, säger 38-åringen och betonar orden.

"Kör mitt eget långsamma tempo

" Magda kommer dock att bilda drömpar med Anna Carin Olofsson i SM-stafetten över 2x6 kilometer. Att förväntningarna och trycket lär bli enormt förstår hon. - Men det kommer att bli jättejobbigt bara att ta sig runt. Herregud, jag tränar bara fyra timmar i veckan och är nästan så långt ifrån tävlingsformen man kan komma. - Jag kommer att köra i mitt eget långsamma tempo, säger Magda och berättar att skytteformen är oväntat fin. - Jag har testat två gånger och det har gått jättebra. Vilka chanser har ni? - Sakta i backarna. Anna Carin är förstås duktig, men tappar jag inte alltför mycket finns goda chansen. ...till SM-guld? - När jag står på startlinjen vill jag alltid vinna.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: