ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Norskan Kristin Störmer Steira har gjort klart att hon vill testa banorna. Foto: Christof Koepsel
Norskan Kristin Störmer Steira har gjort klart att hon vill testa banorna. Foto: Christof Koepsel

Landslagschefen: Kan inte lita på ryssarna

ANNONS:
Läs mer

Den första helgen i februari ska världseliten i längdskidor testa banorna inför OS 2014 i Sotji. Nu tyder det mesta på att bygget inte står klart i tid. Det får Norges landslagschef att misstänka mygel.

– Det här visar egentligen att det inte kan understrykas nog hur lite man kan lita på ryssarna, säger han till norska Dagbladet.

Den 1-3 februari får världseliten i längdskidor möjligheten att testa banorna inför OS i Sotji 2014. Men bygget har försenats. Enligt FIS tävlingschef Pierre Mignerey är den klassiska femkilometersbanan klar, men inte fristilsbanan.

– Det ser inte ut som att de hinner klart med vissa underhåll som vi bad om efter en inspektion i somras, säger FIS tävlingschef Pierre Mignerey till norska Dagbladet.

"Brist på fair play"

Nyheten får den norska skidlandslagschefen Vidar Löfshus att rasa.

– För mig är det här brist på fair play. Men det är inte längre överraskande. Det har ju hållit på med det här länge där borta, säger Löfshus och hänvisar till att norska landslaget har stött på liknande motstånd tidigare när de har velat testa banorna.

Han fortsätter:

– Jag tror att det är en strategi de driver att försämra andra nationers möjligheter att förbereda sig för OS, säger han.

De vill testa banorna

Oavsett om fristilsbanan hinner bli klar eller inte, har endast Astrid Uhrenholdt Jacobsen och Kristin Störmer Steira gjort klart att de vill testa banorna, enligt Dagbladet.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: