ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Johan Olsson tävlar vidare över VM i Falun

ANNONS:

Här är beskedet alla skidälskare väntat på: Johan Olsson fortsätter en säsong till och blir därmed ett stort svensk hopp i VM i Falun 2015.

För att lyckas i sin satsning väljer han att flytta till Sundsvall tillsammans med sin familj.

- Min fru Anna har varit väldigt stöttande och låtit mig ta mitt beslut. Hon vill nog att jag ska vara i Falun och köra VM där och hon förstår vilken lång väg det är att gå för att nå dit och vara med och slåss om medaljerna, säger Olsson i SportExpresssens live-TV.

Trots att det blev två medaljer under OS i Sotji, ett guld i stafett och ett silver på 15 kilometer, så var Johan Olsson inte helt nöjd.

Minnena från VM-femmilen ett år tidigare i Val di Fiemme, då han solokörde hem guldet, lever kvar och nu siktar 34-årige Olsson på en repris i hemma-VM i Falun till vintern.

"Blir nästan nervös"

På en presskonferens i Stockholm berättade han att det blir en fortsättning på den framgångsrika skidkarriären.

- På ett sätt var det ett ganska lätt beslut att ta rent drivkraftsmässigt. Men som småbarnsförälder gäller det att få ihop vardagen och få saker att gå runt också, säger Johan Olsson, som i sommar ska bli pappa för andra gången.

Utöver VM i Falun blir det även en satsning mot Vasaloppet.

- De största bilderna som finns i huvudet är Falun och mördarbacken och att få köra inför en riktigt stor hemmapublik. Man blir nästan nervös bara man tänker på det. Självklart är det en stor grej med VM på hemmaplan.

Var det ett svårt beslut att ta?

- Det svåra är att få livspusslet att gå ihop. Allt ska stämma. Man ska ha ytterligare en medlem i familjen som ska ha sin tid.

- Min fru Anna har varit väldigt stöttande och låtit mig ta mitt beslut. Hon vill nog att jag ska vara i Falun och köra VM där och hon förstår vilken lång väg det är att gå för att nå dit och vara med och slåss om medaljerna.

Flyttar till Sundsvall

En ny ingrediens i satsningen blir att Johan Olsson lämnar Östersund för Sundsvall.

- Att vara elitidrottare blir inte lättare nu när vi ska ha tillökning. Därför tog vi beslutet att flytta till Sundsvall där vi har våra familjer och till kusten där min fru kommer ifrån och på så sätt hitta stöd från det vardagliga och samtidigt hitta motivation genom ett miljöombyte.

Johan Olsson har hittills i karriären åkt hem två OS-guld, ett VM-guld och ytterligare ett flertal mästerskapsmedaljer.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: