Live-published photos and videos via Shootitlive

Foto: Nils Petter Nilsson
 Foto: Nils Petter Nilsson

Halfvarssons jätteilska mot norska åkaren

Publicerad

VAL DI FIEMME/STOCKHOLM. Calle Halfvarsson var rejält irriterad efter masstarten i Val di Fiemme. Efter målgång anklagade Halfvarsson norrmannen Simen Andreas Sveen för att ha saboterat för honom under loppet.

– Det jag skrek åt norrmannen är ord som du inte kan trycka i en tidning, säger Halfvarsson till SportExpressen.se.

Efter ett struligt lopp gick Calle Halfvarsson i mål på 27:e plats. På femte varvet klev ryssen Stanislav Volzhentsev ut rakt framför Halfvarsson i spåret.

- Han kliver in på mina skidor. Väldigt onödigt. Kollade inte ens bakåt när han kliver ut. Det är en riktigt ful grej, säger Halfvarsson.

Irriterad på norrman

Men mest irriterad var Halfvarsson på norrmannen Simen Andreas Sveen. Halfvarsson menade att norrmannen medvetet saboterat för honom under loppet.

– Jag vet inte vem det är. Men han åker och drar i mina stavar.

Är det Simen Andreas Sveen du menar?

– Ja, jag tror det.

Halfvarsson röt ifrån mot konkurrenten under loppet.

– Det jag skrek åt norrmannen är ord som du inte kan trycka i en tidning, säger Halfvarsson.

Halfvarsson brottades med dåligt glid hela loppet. Han menar att Sven tog tag i staven vid flera tillfällen.

– Jag åkte för spurtpris, vi låg intill varandra - då tar han tag i min stav så att jag åker bakåt, säger Halfvarsson.

Han fortsätter:

– Jag hade tillräckligt dåligt glid som det var. Och så kommer han och drar mig bakåt så att jag står helt still.

Ska du prata med Sveen nu efter loppet?

– Nej.

Sveen gick i mål på 26:e plats, precis före Calle Halfvarsson. Sveen ligger på 18:e plats i sammandraget och har ingenting med tätstriden att göra.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida