Foto: Nils Petter Nilsson
 Foto: Nils Petter Nilsson
Foto: Nils Jakobsson
 Foto: Nils Jakobsson
Foto: Maja Suslin
 Foto: Maja Suslin

Halfvarsson ser ut att missa avslutningen

Publicerad

På måndag presenteras truppen till säsongens sista världscuptävlingar i längdåkning: Ski Tour Canada.

Än en gång ser Calle Halfvarssons namn ut att saknas.

– Ja, det lutar åt det, säger förbundskaptenen Rikard Grip.

   26-åringen från Sågmyra var Sveriges bäste herråkare i världscupen förra säsongen med en total femteplats.

Men den här säsongen har varit ett enda långt mörker.

En lång sjukdomsperiod i höstas har följt av upprepade förkylningar i stort sett varje gång Calle Halfvarsson försökt sig på comeback.

Bara tre lopp

Totalt har Halfvarsson bara kommit till start i fyra individuella världscuplopp under hela säsongen - med en 10:e placering som bäst.

Och nu talar det mesta för att det inte blir någon mer världscupstart överhuvudtaget för Halfvarsson den här vintern.

Han fanns inte med i truppen till helgens för-VM i Lahti, och efter de tävlingarna återstår bara Ski Tour Canada av världscupsäsongen.

Den kanadensiska touren är på många sätt säsongens mest krävande utmaning. En lång resa dit, rejäla resor även inrikes, tidsomställning - och åtta lopp på bara tolv dagar.

Eller om man så vill: Ett kraftprov där en haverisäsong som Halfvarssons knappast är den bästa uppladdningen.

Är Halfvarsson redan nu borta från den truppen?

– Inget beslut är fattat ännu, vi avvaktar en liten stund till. Men...det ligger väl nära till hands att det blir så, säger förbundskapten Rikard Grip.

Och fortsätter:

– Det lutar i alla fall mer åt att det inte blir någon start, än att det blir det.

Ski Tour Kanada avgörs mellan den 1 och den 12 mars. Tävlingsorterna är Gatineau, Montreal, Quebec och Canmore. Precis som i Tour de ski får totalvinnarna på dam- och herrsidan 400 världscuppoäng.

SportExpressen har sökt Calle Halfvarsson utan framgång.

 

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida